Akartam valamit sütni.Az is lett:valami.Olyan se nem lepény,se nem zsemle,de legalább átsült,az is valami és első próbálkozásnak nem rossz.Eddig bármit csináltam,pizzalett belőle általában(hehe,a lángosból is anno pár éve.Csak tettem és tettem bele a lisztet,mert még ragad.Aztán olyan lett,mintha bő olajban sütném a pizzát a gázon.Melegen nem volt vele sok gond.Hidegen elég szögbeverős jellege lett:D)
Az volt a cél,hogy süssek valami lenmagosat,meg valamit kezdjek a Graham liszttel.Naná,hogy magában akartam,de valahogy beugrott,hogy mintha min.1/3-a fehér liszt kéne,hogy legyen.Saccra volt vagy 50 deka Graham tehát,meg vagy 20 deka FIL.Fél élesztő kis cukorral,meg a jó franc tudja mennyi víz,úgy 6 decira saccolom,de lehet hogy kevesebb.A só se maradt ki belőle,és egy nagy aréknyi darált lenmag ment bele még.
Szépen elterveztem,hogy sütök valamit.Vagy kenyeret,vagy zsemlét(az azért hamarabb sül,meg a franc tudja,Graham kenyérnek mennyire kell ragadósnak lenni sütés előtt),vagy lepényt,meg esetleg pár ippit a kiflirajongó fiamnak(ippi=kifli még mindig).
Hogy legyőzzem a lisztezőhajlamomat,a robotgéppel dagsaztottam(ja,eddig még sose használtam kábé a spirálokat,itt volt az ideje)és mior úgy gondoltam hogy eleget gyötörtem és el is válik az edénytől,akkor letakarva sorsára hagytam,ugyanis az utolsókat rúgja a termés abarackfán és megint levet csináltam.
Mit levet?!Teljesen 100%-os gyümölcspépet!!!Mivel kell kunyiznom aputól is majd barackot,baracklével el leszünk most látva tán 2 szezonra is ha beosztjuk:).Azért is kell kunyizni,mert ez beért és fiamnál is nagy sikere volt a bodzás baracknak,de a bodza csak augusztusban érik.(bevallom,nektarint imádnék inni,de üvegem alig,szerencsére az utóbbi napokban sikerült 9 Naturaquásat begyűjteni-mínusz egy,amit nemrég alaposan felrúgtam,jelentem a frissen rakorr gránitlapot is megsértette-és egy vendéglőből fogok kapni állítólag SOK ásványvizeset még:).Valamint a kocsmában is teszne félre ezt-azt.Juhhéééé!Egyébként idén szoktam rá,hogy letereseket is teszek el.
Igazából az a baj,hogy egyrészt tágulnak a kupakok,a celofánt-műanyagot rühellem több okból,másrészt szeretek módjával osztogatni,de az üvegek szinte sose jutnak haza.
Majd folytattam a tésztát.Kivettem egy nagy rakás lisztre és rájöttem,hogy most akkor vagy ügyes leszek és megoldom úgy,hogy azért lágy maradjon de kezelhető legyen,vagy pizza...Megoldottam valahogy.Lett 2 lepény(több kellett volna)egyik szilvalekváros,a másik fokhagymás.Kérdezte is a férjem mikor behoztam,hogy:
-Mi ez a fura szag?
-Hát,-mondom- a lepény.
-Milyen lepény?
-Szilvalekváros meg fokhagymás.
-Ez így egyben???!
Nem,de végül nem is rossz ötlet,épp ma ettem szalonnát sóval és mézzel,fene tudja mi hiányom van az észen kívül...
Valamint lett 11 zsemle vagy mi,ugyanis 2 sült a lepénnyel,az zsemle lett.A többi addig közben kicsit elkelt(ahogy felénk mondják:elterült,mint a Nagy Alföld-bár annyira azért mégse),de reménykedtem,hogy majd szépen felfelé is nő,elvégre:felfelé ingyen van a hely(ez is itteni szólás,magas emberekre mondják).Nem nőtt különösebben,de szépen átsült,alul ropogós lett(felül persze nem lett barna,fen ezt az alul sütős gázt),a tetejére szórt lenmagok meg expedícióra mennek róla-naná-legkésőbb akkor,mikor kettévágom.
Naaaagyon kafa lett ízre is,rettentően ráuntam már ezekre az agyonfújt fehér zsömlékre,amiket a férjem szokott hozni.(Ugye a magos,stb.drága,a kenyér másnaposan már megy szét,marad a zsömle)