Röviden,tömören:
-6-8 barack(lehet több is simán,nektarin még jobb lenne,de most a saját barackunk van)
-kb.fél zacskó Sinlac
-2-3 dl kókusztej-ez lenne az igazi,akár kókusztejporból is.
Nekem hígra főzött házi "kókusztejem" van:1 liter vízben kb.10 dkg kókuszreszelék 1 óráig főzve,ezt szűretlenül raktam bele(már a 2-3 dl-t)
-2 ek méz.Lehetne több is,3-4 ek,de most ilyen "lájtosra" hagyom.
Értelemszerűen a barackot leturmixoltam,belekevertem a Sinlacot majd a mézet és a kókusztejet.6 barackkal nem lett 1 liter és picit ízetlennek is találom,de egynek jó lesz,holnap fagyasztok-ha lesz mibe-tömény barackot.Egyébként a gyereknek az is remekül bevált,hogy ikeás(köszönet különböző kedves anyukáknak,akik pk-ért megváltak tőlük)jégkockaformában fagyasztottam a maradékot,így pohárból lehetett enni a jégkrémháromszögeket(vagy háromszögtestet,háromszögidomot?Háromszögszeletet?Hogy hívják?Nem gúla,az biztos)
Összerakom a fagyasztóketyerét és fél óra múlva kiderül,tényleg ízetlen-e.
(Bevallom,tegnap bebűnöztem 2 hagyományos karamelles Pando jégkrémet,de hétvégére főzött fagyit csinálok.Illetve azt is,mert vendégek jönnek,akiknek leszen 2 gyermekük,kik nem diétáznak szerencsére ennyire,bár allergiások-lassan már ki nem az?-de inkább fű-fa-bokor-virágra)