Ma megint újat főztem.Gondoltam,valami olyasmi kéne,ami könnyen kész van és nem ég oda.
Előzménynek annyit,hogy igen sokat pepecseltem a répapucolással,aprítással és persze a karalábbal is,erre a végső sűrítési fázisban alaposan leégett a főzelék...mivel le akaratm ugrani a pincébe cukorért,közben bejöttem a szobába,ránéztem a gépre,a gyerek meg rácuppant a cicire,ha már meglátott.Így lett a finomfőzelékből iszonyfőzelék.Mi meg szépen kaja nélkül maradtunk.
Borzasztóan sajnáltam az elvesztegetett időt,alapanyagokat és azt a tényt,hogy a saját borsónk veszett kárba(árvíziborsó;).A kerten állt a víz,mikor szedtem,hol féllábszárig süppedve a sárba,hol deszkákat a kertbe cipelve és rajtuk egyensúlyozva a sártól csúszós gumicsizmában)
Szóval az új étek:szerencsére az épp kiengedett tengeri hallal még nem tettem semmit(ezek után nem volt kedvem sütni),ezért a következőket találtam ki:
Kockára aprítottam 2 padlizsánt,és összedaraboltam térfogatra kb.annyi paradicsomot.A mélyebb serpenyőbe(jó nagy,Ingenio)tettem olajat.Bele a padlizsánt,megsóztam.Erre a sózott halat,majd a paradicsomot és ismét sót.Fedő rá,és takarékon vagy fél órát pároltam.Közben mikor félidőben megkevertem és a halak felülre kerültek,jól megszórtam őket aprított zöldségzöldjével(olyan 2 maréknyi)és így párolódott tovább.
Ezután kivettem a halat,és a ragut tovább főztem,de beleaprítottam egy közepes cukkinit héjastól,majd olyan 15-20 dkg hajdinát szórtam bele.Elpárolgattam még vagy 20 percet,kis vizet is kívánt még a hajdina.Lefedve pihent még,amíg pár szelet cukkinit és padlizsánt másik serpenyőben pároltam-mert itt volt egy ismerősöm,aki most nem eheti meg a héjas cuccokat és a hajdinát se
Gondolkoztam,mit tegyek még bele,de végül úgy ítéltem meg,elég bele a só.Igazam lett:mindenkinek ízlett:).