HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Reggeli tökölések

2012.03.27. 16:09 Krilla

Jól hangzik,hogy diéta,meg csak pár dolgot lehet enni:krumpli,alma,rizs,csirke,tojás és Sinlac,csak kivitelezni bonyolultabb.

 

Eleve ugye egyhangú,plusz drááága ez is.

Glutén tilos,répa és tejtermék is.És ugye a felsorolt 5 féle dolgot ehetné+a tápszert.
-Vegyük a rizst.Nem eszi meg.Ok,puffasztott rizsszelet,egy 10 db-os csomag a legtöbb helyen 150-180 Ft,de ha eszi,1 csg nem elég.
-Rizstej:a legolcsóbb fellelt 719 Ft asszem(vagy 713?)
-Tojás.Mondjam?50-60/db,ma a 2 tojásos rántotta fele megmaradt,amúgy napi 4-5-6 tojást enne a gyerek szíve szerint.
-Csirke:csak a combot ismerjük,a mellet nemigen.Na legalább még megfizethető,bár vagy 25%-os emelés jön 3 lépésben.És ugye prezentálnom illik napi 2-3 combot,sütve,párolva,vagy főzve,mert nem,annyit nem eszik meg,de mi van ha mégis?Na meg az ételmintának is kell az oviban.
-Krumpli:ok,még elfogadható az ára,ami zavar,hogy állítólag áteresztő bél szindrómát okoz állandó nagy mennyiségben(a burgonya szaponintartalma miatt a bélfal membránjait kilyukasztva olyan allergének is átjutnak a véráramba,amik amúgy a bélben maradva nem okoznának tünetet-valahogy így olvastam Szendi blogján egy cikkben)
 És a krumplira is lehet még klinikai negatív mellett érzékeny,bár a kórházban nem volt gond.
-Alma:na igen.A miénk vége megfagyott,mondjuk még 2 hétre való van,meg kiderül az hogy bírja majd hűtőben,amit apukámtól kaptunk,amúgy az ára úgy 240-től a csillagos égig,komolyan,Bp-n akartam venni 3-4 db-ot,ott 350-498-ig volt hrtelen a piacon,per kiló.
 Szintén valamikor egyes pozitív volt(mint pl. a répa,ami most tilos,mert tüneteket okoz)
-Sinlacot is ehet,de itthon valahgy nem kell.Kórházban annyit evett belőle,hogy nem is tudom hány dobozzal kéne/hó,napi fél-háromnegyed litert fogyasztott,legalább jól állt vitaminok és kalcium terén.

Jött mellé a kukorica(Dexi,150-200/csg,1 csg nem elég/nap)és az aszalt áfonya,ezek közül már valami kiverte,bár az is lehet,hogy főképp a Revicet okoz zavarokat,főleg,hogy almaaroma is van benne pl.
Mondjuk azóta tünetes a csávó mindenre,hogy a Revicetet kapja,kérdés,hogy meddig keringenek a vérben az alkotórészei maradványai.Ugyanis atejterheléssel és a répával együtt kezdte szedni és ugye azóta napi szinten van tünet(hatóanyaga a Cetirizin,amit szedett már Gergő pár hónapig natúrban is,cseppek formájában,mindenféle eredmény nélkül)

Na és akkor minden reggel krumpli-és almapucolás,nyers alma pakolás,kompótfőzés,krumplipucolás,krumplifőzés,igény esetén átalakítás tört krumplivá,rántottasütés vagy tojásfőzés,legalább hússütés nincs minden nap. Plusz homeós golyók,Calcimusc,ha lehet probiotikum beadása.Egyél,igyál,egyél,egyél,öltözzél,na maradjon itthon a tigris se,minden kaját bepakoltam-e,amit vinni kell az oviba?Elmosok még 2 dobozt,eltörölgettem,basszus,megfogtam vizes kézzel,nem fog rá az alkoholos filc se...én is vigyek enni,öltözni kéne kisfiam,már rég el kellett volna indulni stb.

Kissé idegileg nehéz néha.

Szólj hozzá!

Címkék: diéta főzés

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr224343869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása