HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Gyógyulgatunk

2011.12.29. 10:10 Krilla

 Tanulom a bólogatást erőteljesen és lassan lelkiismeretfurdalásom sincs,ha nem adok be minden szart mindenféle gyógyszert a gyereknek.És ez nem a pénzről szól.A 3ezer Ftos antibiotikumot ugyanis kiválthattam volna közgyógyra(meg még 3-4 hónapig vehettem volna a kétezerpárszázas probiotikumot,legutóbb,kb.1 éve 4 hónap alatt se jött rendbe teljesen a gyerek emésztése,hiába adtam neki),így most 6-8ezret otthagytam legalább

,viszont nem mérgeztem(hát ha még a hársmézet is hozzávesszük...az is 1600 Ft volt,meg vettem virágport,20 dekát 600-ért,mert fogy újabban eléggé.Propoliszom van,csak csupán 96%-os alkohol kéne hozzá,hogy kivonjam a hatóanyagait)
 Tételesen se írom,de kedvezménnyel 3ezer fölött volt a 10 fülgyertya,de abszolút hatásos,tetejében a karácsony közbejötte és az azzal járó ide-oda mászkálás miatt csak 6 db-ot használtunk el,a maradékot a napokban fogom.Taknyászás még van,köhögés alig-alig.
 Belladonnát kapott a srác,9-est,mint kiderült,tünetei alapján a fülgyulladására,torokgyulladására és a lázára is épp ez kellett.
Mivel szombati napon kezdett a hője felmenni,vasárnap lett lázas,a nap nagy részében 39,5 volt a láza.Hétfőn jobban volt,el is mentünk az ovis fenyőünnepre.Akkor mondta a dokibá,hogy ad antibiotikumreceptet tekintettel a több napos hőemelkedés-magas lázra.Elég akkor adni,ha aznap is 38,5 fölé megy a hő.
Nem ment.
Másnap ment,39,4-re. (volt olyan ukáz is,hogy antibios fülcseppet használjunk pár napig,mivel utólag nem kérdezett rá,nem is tudja,hogy ezt is kihagytuk végül)
 Volt még vöröshagymás méz a repertoárban és hagymapakolás fülre-miközben innen-onnan kaptam a tanácsokat,eldöntöttem,hogy muszáj lesz megvenni a Nagy gyermekkalauzt is,bármennyire drága.Érdekes amúgy,hogy alapmű kéne legyen,de a 17ezres város főiskolainak is titulált könyvtárában tizenéves példány sincs.
 Volt továbbá lázak környékén levendulás-olívaolajos mellkas-hát bekenés és meleg borogatás.Aztán tea kakukkfűvel.
 Majd tea a következőképp:sok kakukkfű+majoranna+zsálya főzve,fele leszűrve teához adva,a többi fürdővízbe öntve.Plusz probiotikumok, homeos gyógyszerek közt gyógypemetefű cukorka nyakló nélkül és néha torokfertőtlenítő:mézes-citromos.

Nekem még van köhögés,valahonnan jön néha valami,majd helyrejön.

Gyerek nagyon jönne ide egy kicsit,meg dolgom is akad,így a karácsonyi műsorról most nem írok.

 

Szólj hozzá!

Címkék: betegség baj fül láz torok

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr123503709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása