HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Éjszakai dolgok

2011.07.01. 09:20 Krilla

Nem tudom más hogy van vele,mint mondani szoktam nekem még nem volt normális egészséges gyerekem,nincs viszonyítási alapom.

De itt nagyon érdekes éjjeli műsorrend van,ha pisilni kell.Komolyan mondom,múlt éjjel is csak egyszer vakarózott a fiam,igaz akkor legalább fél-háromnegyed órát,több összeveszéssel tűzdelve.
 Az összeveszés azért szokott történni,mert szétkaparja magát,ellenben bekenni nem engedi.Ha már nem bírom és megmozdulok,elfordulok,extra sikításos sírásba csap át.Tenni mondjuk nem tudok mit.

 

És porallergia ide vagy oda,a tegnapi rohamot is egyetlenegy dolog váltotta ki:az éjjeli pisilés.Na erre varrjunk gombot.Kéne megint az ágyat atkátlanítani meg a szőnyeget,az igaz,de ha poratka lenne,többször kéne vakaróznia,nem?
 És EZ az előadás mindig ugyanúgy kezdődik:lefekvés időpontjától függően,zömmel 11 éshajnali 1 között,de hajnali 2-nél sose később sírva ébred.Ő se tudja mi baja van.Nyűglődik,elkezdi magát kaparni.Áll a kis szerszáma,elindulok vele a wc felé(igen,ilyenkor cipelni kell ölben).Pisil,közben végig áll a műszer és ahogy elkezd pisilni egyre jobban üvölt.Visszaviszem és ekkor már hol a kukit kaparja(és sorolja,hogy fáj,meg hogy biztos piros,sőt meg is kell néznem hol piros-persze sehol,max.ahol nagyon tépi,vakarja)hol magát.Ilyenkor jön a sebek lekaparása mind egy szálig módszeresen és a sima kaparás,ami mostanában hátul deréktájon,combon kb.a kisgatya(egyik se túl szoros,gatya nélkül alszik,tegnap pizsialsó se volt rajta,annak a gumírozása nem zavarhatta) vonalán is van,sőt tegnap hason is volt.+kéz-láb,folyton.
 Ha aránylag sokat vakart már,akkor óvatosan be lehet kenni itt-ott,de a műsor tovább megy,tovább ordít és vakarózik.Elfordulni,elmenni mellőle nem szabad,mert akkor valami eszelős kétségbeesett sírásba vált.Csak ezt meg én nem bírom,hogy ott feküdjek mellette és tűrjek.Ilyenkor hiába szépen kérés,simogatás,éneklés,bármi:(((((.
 Máskor is vettem már észre,hogy a stressz összefügg a viszketéssel,de tényleg annyire stresszes éjszaka pisilni?(Fél éve szobatiszta,összesen 3-4 éjjeli balesettől eltekintve mikor degeszre itta magát és nem bírt kelni)
 És tényleg ennyire fájdalmas tud lenni kisfiúk éjjeli merevedése?(Nincs különösebb letapadási probléma se) 

Hangsúlyozom:többször nem kelt fel.De hiába tartom a diétát és kenegetem kellő időben nappal,a sebek lassan gyógyulnak és ha minden éjjel lekaparja őket akkor ugye lassabban gyógyul,na meg itt szenvedünk mindketten.És persze van,aki folyton azt nézi,mennyire sebes a gyerek és ha minden nap látja képes minden nap megkérdezni,hogy "már megint mit adott neked anyád,hogy így ki vagy vakarva"?Mintha bármilyen seb meg tudna gyógyulni egy nap alatt...Mert hibás az mindig csak én lehetek.Fáradt persze nem lehetnék,akkor se ha éjjel 5x kelünk,vagy hajnali 2-5-ig vagyok fenn vele...
 Ja igen,mikor láttam hogy nélkülem nem lesz alvás,hagytam a csudába az éjjelre tervezett munkát.Most forralom az éjjel elmosott üvegeket a natúrbefőtthöz,utána jön a meggylégyártás,majd a lepénykenyér-kísérlet,káposzta elkészítése,végül annak megemlegetése magamban,hogy ...hát,azért bárhogy is roskadt a fa,lehetett volna rajta 20-30 kilóval több.Annyival még elbírtam volna.

Egyébként néha szeretem az összeesküvés-elméleteket,de megint fúj a szél,lóg az eső lába.Minden évben ez van mikor az egy barackfánk érik.Tavagy a szép érett gyümölcs fáról levéve már poshadt ízű volt.A magok már nyílnak és a magok a csonthéjon belül penészednek is.

Szólj hozzá!

Címkék: stressz éjjel pisilés viszket

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr823029309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása