HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Szúnyogok ellen

2010.08.12. 00:55 Krilla

Idén is jelentős az invázió,lévén nagy esők,magas talajvízszint,"jól kelt a vetés".
Hogy mást ne mondjak,a Csajdakertben még mindig van békanyál,bár már szárad talán az is.Pedig én ott még vizet sose láttam,annak ellenére,hogy gyerekkoromban is volt már ott egy régi,nem használt kinti medence(óóó,ez még sok-sok évvel az Uszoda előtt,ovis,mondhatni:pendelyes koromban).
Szóval a szúnyogok jól kezdtek az idén,erős versenyben a legyekkel(így a sok permetezés után nem is tudom,mi lesz a rengeteg békával,abszolút vesztesek)és a szerencsétlen polgár meg csak csapkod és szenved...
 

 

Na jó,tuti tippek(nemröhögám,nemazérírom:D)szúnyog ellen:
-Legyél büdös,hátha jobban elkerülnek.
-Gyújts tüzet.Nem lesz elég hatásos,kicsit fulladozni fogsz esetleg,rosszabb esetben felgyújtod a határt és még piromániát is a nyakada varrhatnak.Büdös lesz mindened,de legalább elmondhatod,hogy te aztán mindent megtettél.
-Ha sárral borítod magad vastagon,az tuti véd.
-Menj folyamatosan,akkor nehezebb rád leszállniuk
-Igyál sok alkoholos italt és nem fog érdekelni,ha megcsípnek:D.
(Na jó,vannak még  szúnyogrisztók,meg a népi módok is,de abban mi a szórakoztató?)

Egyébként jó tizenévvel ezelőttről közszájon forog egy történet egy régi ismerősömről,aki szeretett inni,főleg hétvégén.És ez egy Horgony napon annyira jól sikerült,hogy el is aludt a tábortűz mellett.Jött egy szúnyog,megcsípte.Szívta-szívta,lakmározott-a srác me se mozdult persze.De hogy tuti eleget ivott,azt mi sem bizonyítja fényesebben,mint az a tény,hogy  szúnyog jóllakva próbált elszállni,de megbicsaklott a lendülete az első 10 cm repülés után,és némi kétségbeesett összevissz cikázás után belepottyant a tűzbe:D:D:D.
 Azóta is nyári esték kedvenc története,"mikor a L.úgy berúgott,hogy jött a szúnyog és..."

Szólj hozzá!

Címkék: tábortűz szúnyog

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr592216030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása