HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Kimitfőz:Rizsikenő 1-2

2010.08.07. 10:55 Krilla

Mivel gyerkőcke főleg puffasztott rizsszeletett eszik(ismertebb nevén:hungarocell),mást meg nem sok mindent,elég hamar meguntuk a margarint(amiben van aroma is mondjuk,tehát nem lehetne)meg a szóba jöhető 2-3 lekvárt.
 Ideje volt valami más feltét után nézni.

 

Az első adta magát,a cukkinis-padlizsános-paradicsomos-hajdinás köret+ a benne főtt hal lett leturmixolva.Bevált.
  A második variáció:simán,sóval fedő alatt párolt halfilé+kb.2x annyi friss paradicsom,némi lenmag és főtt köles.Ez eléggé savanykás,de a rizslappal éppen jó,sőt a "lidlis" rizslap túl édes is hozzá szinte.És a palacsintával is finom volt nagyon.
(az más kérdés,hogy a palacsintának melegen enyhe záptojás-zamata volt:szerintem a szódabikarbónától,meg ugye attól,hogy vastag volt.Ezúttal 3 ek rizdliszt,4 ek kukoricaliszt és 3 ek keményítő,2 és fél ek lenmag keverékével kísérleteztem)

  Tegnap futtában láttam valahol kukoricavajat,azt biztos ki fogjuk próbálni,meg van régebbről csicseriborsókrém receptem Ppd-től és láttam valakinél babmajonézt.Ezeket megcsinálom majd mielőbb.
  Most egyébként krumpli fő héjában sa marharaguhoz,meg kókusz-zabtej.

Jaaa,és reggelire(így reggeli majdnem fél 11-kor)a maradék palacsinta volt elsősorban,sárgabaracklekvárral.Még az előttünk itt lakó Marika néni rakta el az arany kezeivel 7 éve,nagyon híg,nem túl édes és nagyon finom.Gergő pedig az este majdnem fél üveggel megevett belőle.Hihetetlen...Alig 14 kilós gyerek 3 deci levárt,még ha hígabbat is...:o
 AZ árvízi marha meg végül aránylag hamar megfőtt.Igaz,apróra is vágtam nagyon.

Szólj hozzá!

Címkék: főzés hal paradicsom kenhető

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr422205173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása