HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Aki keres...?

2010.01.28. 00:20 Krilla

Tudom,nem sokan nézik az oldalam(de később majd többen;)),de azért közzétenném azt a felhívást,hogy nagyon,sőt annál is jobban keresem egy régi kedvenc filmem(nem mintha ráérnék annyira megnézni mostanában)de sehol se akarják leadni:(.
Lehet hogy kis hazájában kiadták kazin vagy dvd-n,de németül nem(sem)tudok.Én anno felvettem,csak jópár éve nem láttam egy kölcsönadás után.Egyéb Til Schweiger filmek is érdekelnének,amiben komoly szerepet játszik,mint pl. a Mezítlábas szerelem.
Ezen kívül a Tök alsó 2-ben láttam,de minek is...?
Szóval amit keresnék:A mennyország kapujában
  2 férfi a halála előtt nem sokkal a kórházban találkozik(a "selejtraktárban")ahol valahogy eldöntik,hogy el kell menni a tengerhez(óceánhoz?),mert a mennyországban mindenki arról beszél esténként a mennyei bárban,mikor a parton az a lángoló tűzgolyó a tengerbe bukik,hogy az milyen szép.És mielőtt meghalnak,azt még látni kell.
És elindulnak a tengerpartra.
  Persze ez azért nem ilyen sima,véletlenül gengszterek autóját fújják meg,bankot rabolnak és egyéb kalandokba keverednek,egy jelenetben vagy 20 rendőrautó és a bűnözők közé kerülnek,de innen is meglógnak stb.Miközben a fél ország rendőrsége üldözi őket,a visszahúzódóbb Rudi(őt túsznak hiszik a renedőrök)teljes átváltozáson megy át,barátja érdekében fegyvert is fog egy patikusra,aki nem akarja kiadni recept nélkül a gyógyszert.(mellesleg Martin eközben görcsökben vonaglik magatehetetlenül a járdán)Persze nem csak a hatóság,a gengszterek is tovább üldözik őket.
  Később mégis a karmaikba kerülnek,de a kocsiban talált 1 millióból már nincs semmi.Itt jön egy jó kis jelenet,mikor le akarják őket lőni,erre a pisztoly előtt álló közli,hogy neki úgyis mindegy,gyógyíthatatlan agydaganata van,végső stádiumban.Akkor a másikukra irányul a fegyver csöv,ő óvatosan közli,hogy nem akarja idegesíteni,de neki meg csontrákja van.Itt belép a főarc,akinek a pénzét alköltötték és feladták ismeretlen címekre(a rendőröknek is kifizették a bankból rabolt pénzt:D)de elengedi őket,tengerpartot nézni.
Igazán szívszorító a vége,de előtte végig lehet röhögni a fél filmet,a szomorú témától függetlenül.

Nem sok film van,amit vagy 15x meg tudnék még nézni,de ez az egyik.Talán fő kedvenceknek még a Benny és Joont tenném per'pillanat,meg az Egy kosaras naplóját ,a Kapj el,ha tudszot és a Farkasok Szövetségét.Ja,és az Amerikai história x is megfogott,vagy 10 éve láttam.(de alapvetően vígjátékrajongó lennék)De igazán kevés filmet néztem régebben is,most meg nincs rá időm.Így éjjelente látok hosszabb részleteket esetleg.Pl.a tegnap éjjelit.Ha jönnek az idegenek címmel.De hogy mondjuk a Született feleségekből,vagy a kábé 2x 8 perces Barátok köztből lássak 2-3 percet úgy,hogy hallom is,az már nem jön össze.
 

Szólj hozzá!

Címkék: film keres

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr851708086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása