HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Cipőmizéria

2012.02.24. 22:01 Krilla

 ...meg a legújabb ovis keservem.
Történt ugyanis,hogy apa ment a gyerekért,ez mindig nagy kaland,mert hol a rövidnadrágját hozza haza feleslegesen,hol a mamuszt,hol mindkettőt,így aztán olyankor másnap hol ez nincs,hol az,hol egyik se.
 Van egy pár leharcolt,még mindig vagy 2 számmal nagyobb tornacsuka,ami valakiről ott maradt,ilyenkor az van a lábán és a legrosszabb esetben harisnyában és farmerban keccsöl a hőségben.(Én rohamtempóban vetkőzök az oviban vetkőztetésnél,tök nem bírom a klímát)

Na most az uccsó mamuszhazahozás után történt egy Néróbepisilés,ezért inkább nem vittem be a mamuszt pucolás előtt,hátha olyan lett a talpa.
Meg amúgy is kicsit kicsi,a másikat kéne bevinni.Illetve varratni akartam,de a bácsi,aki varrná olcsóbban,beteg,március előtt nem vállal munkát(pechünkre akkor kórházban leszünk ugyi)pedig anyagom az van,még túl vastag-túl jó talpbőröm is-ezt cipésztől vettem még akkor,mikor azt hittem,hogy kézzel át tudom varrni.

 Első ilyen mamusztalan napon a héten a fent említett cipő volt a lábán(én azt se értem,hogy tud benne menni,minden emberi számítás szerint el kéne benne forognia a lábának),a másik napon a táncra behordott szandi.
 És a kedves óvó néninek mindjárt szemet szúrt,meg is dicsérte,milyen jó,hogy végre "rendes" cipő van a gyereken.
 Én pukkancs meg közöltem,hogy amint lehet jön a mamusz.
De az nem jó,balesetveszélyes.
 De nem az,és jobb a lábának is.
De balesetveszélyes és ő nem vállalja a felelősséget.Van a kínaiban 300 Ftért is nagyon jó(???)cipő.
(örököltünk már olyat kínaiból,amiben menni se bír meg pont a szemétgyártást támogassam állandóan?)
 Jó,aláírok papírt,ha kell,a mamuszt már rég megvettem,vagy 3000-ért.
Ne vitatkozzunk ezen.
 Ok,ne vitatkozzunk.

Ok,hogy parketta van az oviban,meg szőnyeg,nem fű meg kavics,tehát tökmindegy,"mezítláb" van-e a gyerek.
 Ámdebiza az ortopéd dokibácsi egyetértett azzal a gondolatommal régen is,hogy a bőrtalpú tutyi jobb a lábának(és azt legalább nem veti le állandóan),mint mások használt szandálja,ha meg szandál,cipő kell legyen szuppinált,talpemelős meg olyan ami tartja a bokát.
Aha,majd ha felírják közgyógyra.Vagy nyerek valahol.Örülök,ha  a gyógyszert,probiotikumot,homeós szert,kaját meg tudom venni és jut néha maszek orvosra.
Nemtom hány lábbelije volt eddig a gyereknek,saját újonnan vett cipője 1,azaz egy darab volt,azt is mire kinőtte kezdett atomjaira szétesni,a tépőzárja se fogott már,a talpa már az üzletben meg volt csavarodva,örültem,hogy visszacserélték következő alkalommal,pediglen az nem 300 Ftos volt.

A most örömmel üdvözölt szandálról annyit,hogy az is használt,a tépőzárja alig fog(nyilván az nem balesetveszélyes,főleg,hogy rendesen meg se lehet húzni,ha bokában rendesen behúznám,sehol nem passzolna össze a tépőzár),a lábfeje túl bő és ugye ki tudja,kinek a lábához idomult.Mivel a lábfej boltozata fejlődésben van még,a kitaposott cipők"húzzák",alakítják,nem feltétlenül a jó irányba.

A bőrtalpú mamusz olyan,mintha mezítláb lenne,csak nem csúszik.Sok párat elhasználtunk már,sose csúszott.Nem értem,hogy miért kell ezt a témát időről időre elővenni.
Ha elesett benne a gyerek,összeverte magát(mint ahogy pl.a merevebb talpú lábbelikben szokta,és akkor lehet menni a dokibához),akkor megvizsgálom a kérdést.
 Ha van az óvodában olyan előírás,hogy nem lehet mamuszban,csak sarkat is fogó biztonságos lábbeliben,akkor hozok az ortopéd orvostól ellenpapírt,ha kapok.Egyébként az igazi ugye a bokát fogó FŰZŐS cipő,vagy sarkat,bokát fogó szandál.Olyan senkinek sincs kb.bentinek.

Akkor miről beszélünk?Ja,persze attól,hogy a lábnak nem jó,még lehet biztonságos valami.De tutyit rengetegen hordanak,pont azért,mert jó...

Szólj hozzá!

Címkék: cipő óvoda mamusz

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr94194651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása