HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Az Omeprazol-tortúra,1.felvonás

2012.02.18. 12:02 Krilla

 Erre se jutott időm még,hogy leírjam,Kb.másfél hete eljutottam odáig,hogy MOST adom az Omeprazolt 5 napig a refluxra,szerdán.Alaposan megszívtuk.Kapszulás gyógyszer,de legalább kicsike.Viszont frankón kikericssárga a kapszulája.Ha azt vesszük,hogy mindig az első gondolat a legjobb,nem szabadott volna beadnom.

Felmerült ugyanis bennem,hogy ha a gyerkő minimum 3 féle sárga színezékre érzékeny(szándékosan nem írok allergiát):E 110(ez is valami narancssárga,amit ész nélkül tesznek sajtba,szörpbe,meg mindenbe,annak idején elég hosszú leírást kaptunk  avélhetőelőfordulási helyeiről),Tartrazin és Narancsásrga S(meg a kosnil vörös,indigókármin nevű pirosok is tutira,plusz meg kell néznem egy Pennyben kapható szörpöt is,amit a beteg barátnőm a megkérdezésem nélkül adott véletlenül múlt nap és szintén éjjel viszketést okozott,meg előtte magatartászavarokat),akkor ezzel nem lesz-e gond.
Lett.
Aznap bevette a gyógyszert,elvittem oviba.Délután közepes zakkantság volt.Éjjel nemalvás,alvás közben is legkésőbb 15 másodpercenként vakarózás 2-2 horkolás közt-ez ment hajnali fél kettőig nagyjából.Csütörtökön Budapesten voltunk fejlődésvizsgálaton,aránylag jól viselkedett,magához képest talán kissé túl jól is.Pénteken se volt ezen kívül feltűnő semmi,mondjuk annyira szétkaparta magát,hogy úgy nézett ki,mint valami himlős:még a homlokán,orrán is sebek,meg a füle közepén.Az egész kézfeje merő seb,főleg az ujjaknál,volt ahol szabályos mély lyukat kapart az ujjai közé is.Valamint szétkaparta a koronaékszereit is,meg a fenekét,csípőn is voltak foltok.Ezen is kiakadtam.
 Ámde este 8-kor vetkőztetésnél rendesen megijedtem.
A tenyerén jöttek ki max.lencsényi kidudorodó vörös foltok,melyek nyomásra fájtak,egyik csuklóján egy nagyobb,ovális,inkább lilába játszó,enyhén sárgás felszínű dudor,mint valami égési sérülés.
 Na de itt még nem volt vége,a talpacskái is tele lettek valami fura kiütésekkel:külső talpélen,sarkakon körbe és a lábujjaknál szabálytalan kis foltok és kb.1-2-cm hosszú vonalas vörös,szintén nyomásérzékeny kiütések jöttek ki.Plusz sárgának láttam a talpát,meg picit a bőrét is.

Agyaltam,kit hívjak fel,hirtelen kibontottam a Nagy gyermekkalauzt is,hogy megnézzem benne a skarlátot,vagy esetleg hasonló kiütés fotóit felfedezem benne.Hát nem,arra nem hasonlított,de most mi legyen mégis?A körzeti gyerekorvos nem vette fel a telefont,barátnőim szintén,mégiscsak betelefonáltam az ügyeletre ,hogy vajon ez lehet-e valami fertőzés kezdete,mert a szerdai kapszulával nem kötöttem össze.Vigyem be,persze.

 

---Elszállt a folytatás,pedig betyár hosszú volt,majd folytatom valamikor---

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr494129407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása