HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Zőőőőőd palacsinta,első felvonás

2012.01.29. 22:48 Krilla

 Olyan még nem volt úgyse.Innen jöhet majd a pirospaprikás is akár,sárga(kurkumás)már túladagolásból kifolyólag volt.Kéket sajna nem tudok természetes módon prezentálni,de gondolkozom.Szinte feketét tudnék,ha lenne bodzabogyóm,kékhez mondjuk kökény vagy ha hinni lehet a 100 Folk Celsiusnak (Szép nadrág a kék nadrág,a vakondnak megvarrják...) akkor áfonya kéne.De az meg kiverős.

Kökényem nincs,de kipróbálnám,bírja-e a ded.Már papírunk is van róla,hogy fiam fehérjehiányosan táplálkozik nagyon.(megyünk is Szegedre hamarosan "nyaralni")Így örülök,hogy a fehérjék miatt kifejezetten ajánlják a tökmaglisztet,sikerült vennem 870 Ft-ért fél kilót,ma este bele is próbáltam a palacsintatésztába.
  Összeszedtem a bátorságom,hogy DE,tápszeres palacsinta lesz,majd ésszel rakom bele a Sinlacot és egy ismerős javaslatára vastagra sütöttem.
(anno kajakra annyi szabály szerint elkészített Pregomint raktam,mintha tej lenne,aztán csak vakargattam ki morogva a serpenyőből...aztán ugye volt a szépemlékű tej-tojás-gluténmentes próba:rizsliszt,olaj,só,víz.Ba..ott a liszt "oldódni".Raktam bele többet és még többet,de csak leült az aljára,a tészta meg ahogy sült ment tönkre.
 Ha ez a tapasztalat nem lenne,mondhatnám hogy a palacsinta is olyan,mint az orosz traktor,hogy kiveszed ezt,kiveszed azt és még mindig megy.Végül az az időszak úgy oldódott meg,hogy rizsliszt+kukoricaliszt+sok keményítő,ha lehetett 2 fajta is+lenmagőrlemény.Finom nem volt és tört.)

 Valahogy úgy nézett ki,hogy mittomén,2-3 marék finomliszt,ránézésre ugyanannyi sötét rozsliszt(Vitamill,le volt árazva közeli lejárat miatt,de eddig a rozsliszttel nemigen tudtam mit kezdeni,nehezen fogyott a régebbi adag),ezt kevertem úgy fél deci étolajjal és a vízzel,majd borítottam amarántot hozzá.
 Valami régebben felbontott bubis(gyenge)ásványvizet is öntöttem bele.Férj ugye szódásnél dolgozik,evidens,hogy nincs itthon szóda.
Elkeverés után jött a Sinlac-a palacsintához legalább passzol,de baromira jó lenne egy lájtosabb,nem ilyen betyárul agyonédesített változat.(Gombás hús sűrítése csak Sinlackal-fúúúúújj)
 És az első palacsinta megsütése után 2 púpos evőkanál tökmagliszt.Annyira nem lett túl zöld és ráadásul a belülre kerülő fele a zöldebb(nem,gyerekem nem akart zöld pajintát enni).

Sárgabaracklekvárral ok,üresen az amaránt eléggé kiérzik.Még nem tudom,hogy holnapra feltekerem,vagy laskára vágom és úgy teszem lekvárral a dobozba. Mindensetre remélem az óvónők ha ételmintát vesznek belőle alaposan nem nézegetik meg,mert az amarántból átlényegülés-beolvadás után marad valami kis görbe csík kinézetű részecske (csíra lenne?) ami erősen emlékeztet holmi apró kukacokra.
 Így vicces,de ha esetleg nem adnák a gyereknek a kaját miatta,az nem lenne vicces mondjuk.

Ami fura volt az a rengeteg idő,míg a 8 palacsinta megsült,ahhoz vagyok szokva,hogy híg tészta-vékony palacsinta-és 2,néha 3 sütő.

Szólj hozzá!

Címkék: főzés palacsinta amaránt rozsliszt tökmagliszt

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr323972543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása