HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Visszaesünk,szívunk,nyelünk

2012.01.16. 10:13 Krilla

 Illetve dehogy,a gyerek esik vissza,közösen szívunk,de én nem nyelek,durrogok.

Először is köhög,azt hittem mára lázasodni fog,de nem baj,majd holnapra.Muszáj mennie oviba,mert muszáj mennem dolgozni.bonyolítja a dolgot,hogy anyám a munkaügyes,az az anyám,aki soha nem igazán értett meg és nem is akar.Tipikus mérgező és basztató nagymama-magatartást folytat.Nincs is a gyereknek baja,de azért hordjam Budára,mert milyen beteg.Valamint miért nem viszem be a kicsi-közepes köhögéssel az ügyeletre,mert mennyire beteg(na aztán ha folyton beteg,mégis hogy a faszomban dolgozok majd rendesen?Ha szétkaparja magát meg többször kel,tuti nem lehet kelteni,akkor ammen a napunknak,nem nagyon segít,ha tele tüdőből ordibálok az sem...és nem is akarom agyonstresszelni,van elég baja.
Aztán volt olyan is mostanában,hogy minek megyünk Szegedre,Pesten(ill.Budán)van az orvos.Igaz,Szegedre 8 hónapos kora óta járunk(ha a házidoki rátermettebb,régebb óta járnánk és lehet nem itt tartanánk)és az gyerekgasztroenterológia(ha jól tudom tán 4 van az országban,igaz van Budán is,onnan lepattintottak a reflux-allergiával,aztán kötöttünk ki ismét Szegeden pár hónap után)Na azon lángot köpött,hogy minek viszem fejlődésvizsgálatra,logopédiai vizsgálatra.Merthogy arra már kell szabi.
És ez az orvoshoz járósdi meg úgy műxik,hogy kell hozzá pénz,kapcsolat.A logopédus-gyógytornász-satöbbi hölgyhöz egy netes ismerős kért időpontot,egy másik ajánlotta,hogy kérdezzem meg hová járnak hasonló magatartás és satöbbi problémákkal.

A fejlődési vizsgálatokkal az a gond,hogy sok a kókler,mert ezzel remekül le lehet a szülőket húzni.Tehát van ahol fejlesztenek ha kell-ha nem,pedig az erőltetett túlfejlesztés is lehet káros.Na migyerkőnk meg folyton le volt mindenben maradva(nem írtam,ami megmaradt hogy 3 és fél évesen lett szobatiszta,éspedig direkte télen;a fordulás se ment, a fejlődésneurológushoz járást úgy hagytuk abba,hogy kevés a szókincse,más nagyjából rendben van.Nyaki hipotónia miatt is kellett tornáztatni,de véletlenül kezembe akadó cikkek alapján alighanem kevert hipotón-splasztikus/vagy spasztikus/ volt-utóbbi olyasmit jelent,hogy bitonyos izmai viszont nem tarásgyengék,hanem görcsösek és ha ez valamit alakul is,szakember nélkül nemigen jön helyre rendesen,de szintén gyerekgyógyász,neonatológus nem veszi észre,ha enyhe fokú,vagy a képzésében nem szerepelt ilyesmi fokozott figyelése)sok dolog érése az agyban lezárul 7 éves korra,de enyhe dolgokat észre sem vesznek,a tanárnak nem az a dolga,képesítése.Vannak a viták mindenfelé.Pl.Sz. Kornélt sokan szidják,mások agyondicsérik,nem lettem okosabb sokkal a vitától,amit olvastam egy darabig.Dr.Sz. Henriket ajánlottak még,végül Sz. Ritához megyünk,doktor nélkül,de vagy 5 féle diplomával ahogy hallottam.Havonta 1 nap van felmérés,pont.

Na és csütörtökön is minek megyünk hová meg bárhová,mert annyira sok biztos a pénzünk(gúnyosan),illetve azt se tudom mit csináljak,hová hurcoljam a gyereket,ahelyett,hogy otthon rakodnék meg takarítanék.
Amúgy a homeós mosolygós dokinénihez megyünk,az elkezdett oltáskivezetés miatt főleg.És hogy még viccesebb legyen,mikor pénteken megyünk Szegedre,akkor utána hétfőn meg Bajára,ortopédiára.A vicces,hogy az én kezemmel is,hátha tudnak rá valami okosat,hogy ne fájjon majd folyton munka közben.Banális:ráestem az óvodai paprika sportnapon szeptemberben(hülye fűbucka),úgy a háromszorosára dagadt,hetekig szenvedtem,mint a kutya,mikor lelappadt akkor kezdett gyanús lenni,hogy valami nem ok,de akkor meg már mindegy volt,5-6-hetes sérüléssel meg pláne nem mentem már,mozog,majdcsak helyrejön.(mondjuk az áprilisban kificamodott lábfejem is szokott néha fájni,ez a hüvelykujjbütyköm remekül jelzi a hidegfrontot,főleg ha esővel,havazással jön)Ha már dolgozok,kértem az ideggyógyászatra időpontot,hátha ki tudnak írni valami jó kezelést,mert ugye itthon elvan az ember a bajaival,majd elmúlik,de a melóhelyen betegen is illik dolgozni.Az meg nem megy,hogy nem tudom megtartani a kezem és rettentő fáradékony...
  Az a szép,hogy legalább tudom mi a baj,azt is,hogy mi vált be neki.Nyaki gerinc rosszul áll,nyomja a nemtommi az idegszálakat.Ettől zsibbadnak és erőtlenednek a kezeim,90-valahányban már végigjátszottuk,3 hónap táppénzbe került,az MR eredményig nem hitték,hogy bármi bajom van.Aztán az akasztás segített igazán,az meg nincs,mert sok éve átköltöztették a gyógytornászokat máshová és ott nem szerelték fel a csigát,ennyi.
Súlyfürdő helyben nincs.Masszázs az uszodában lenne munkaidőmön túlra,de az asszisztens szerint oda a reumatológus tud csak adni kezelőlapot.A reumatológushoz viszont vagy 2 hónapot kell várni.
Csontkovács nyilván segíthetne valamit,de ki,hol,mennyiért?

Na nem akarok nyígni mindenen,de ez a munka dolog is olyan,hogy mikor álomállást hirdettek(4 óra munka 8 órás minimálbérért,némileg kötetlen munkaidőben,tehát az orvoshoz járás nem lett volna szabi-gond)akkor éppen óvoda nem volt,aláírtam a papírt,hogy nem viszem összevont csoportba nyári szünetben.
Most a 6 órás közmunka is megszűnik,juhé,mégis lehet a régi munkahelyemen 6 órában menni.' hát múlva ez már 7 óra.
Azért a gyereknek ha lehet minden nap főzzek,csomagoljak 3 étkezést,agyaljak mit hogy.
Szegeden meg fogom kérdezni,megpróbáljuk-e ideiglenesen a tej-tojás-szója-olajosmag-kakaó-tartósítószer-színezék-aroma-egyéb adalékanyagmentes étkezést,hátha az is jó.Hátha elég lenne.És könyörgöm,nézzenek valami emésztőenzim-dolgot.Amőgy is mindig azt mondják,nem IGEhez köthető allergiája van,ami igazából nem allergia hanem intolerancia.Na és szakcikkfélék szerint is az ételintoleranciákat nem megfelelő mennyiségű emésztőenzim termelés okozza sokszor.
  Nekem se mutat ki semmi semmit kábé az allergiateszt,de f0s0k,mint a murányi kutyája,most a tejet száműztem(nagyon ízlik a tápszeres tejeskávé már:)),tegnap bedöntöttem sok tejbegrízt,rettentően megnyomta a savam.És jobban puffadok.A sajt ok úgy néz ki(az meg nem sűrűn van),valamennyi tejföl-túró is talán.(A laktóztesztem is negatív volt még 8 éve,de enyhe idült bélgyulladást már akkor diagnosztizáltak,csak tovább nem vizsgálgatták)Gyanús időnként a tojás is,meg a festékanyag(vagy ha jól olvastam talán az oxálsav?Spenót,cékla és kaliforniai paprikából a piros tuti hashajtó,a nyers vöröshagyma is,bár az a savat termeli talán.Vagy minden?)de már nagyon úgy látom,hogy magamnak kell kisakkozni a dolgokat.

Hja,és ugye az eddigi 3-4 óra alatt nemcsak minimum 8 órára kell a gyereknek szinte pár nap(2-3 hét mínusz az orvosjárások,mínusz a betegség ha tényleg előjön)alatt beszokni,de aludnia is meg kell tanulni nappal,és még korábban kelni.
Totál olyan típus szegényke,mint én:ha lényegesen kevesebbet alszok,nemhogy étvágyam nincs,de szinte hányingerem van reggel,húz az ágy,de nem tudok korán elaludni.A különbség annyi,hogy én ha kelek,megyek a wcre,kisGergő ma is az oviban pisilt először.
De hogy valami pozitívat is írjak:ízlett neki a kakukkfűtea.
És most gályára...mármint itthon.Ha már nem itt akkor vélhetően még kevesebbet írok és még több dolgot elfelejtek.Meg kéne tanulnom rövidebben fogalmazni:o...

Szólj hozzá!

Címkék: munka betegség orvos allergia ovi beszokás

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr233553673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása