HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Mámögmégén Szegedön

2011.10.13. 07:46 Krilla

Tegnap tehát elutaztunk látogatni.Apukám el akart vinni,hogy ne kelljen hajnalok hajnalán indulni.Így valami fél 11 felé indultunk és bár fél 1-re odaértünk,szűk 1 órát lehettünk csak ott,mivel apukám épp tegnap lett 60 éves és vendégség volt náluk.Fiacska nem mondhatni hogy jól viselkedett,lilulgat a szeme alja nappal és veregeti ki valami napi többször.Erről később is,lényeg hogy egy megállásnál Kiskunhalas után úgy kellett szó szerint belevágni az ülésébe:(,hogy tovább tudjunk menni.Ezt követően kijött 2 kiütés az állán(jött a nagy felismerés) és 2 perc múlva semmi baja nem volt,báboztunk,elvoltunk.

 

A klinikán se tudott túl jól viselkedni,pörgött összevissza,apát is nyúzta volna,de a kezét se szabadott nagyon rángatni,nem emelhet minimálisat se.
Míg a varratok a szemében vannak,addig semmiképp.Remélem a későbbiekről nagyon pontos és szigorú infokat fog kapni,mert ahogy ismerem,mielőbb dolgozni fog,abban meg benne foglaltatik az üresen 80 kilós szénsavpalack lecipelése a lépcsőkön is,bár ez szerencsére ritkán van.
Jelentem,Szegeden változatlan szenvedéllyel fúrnak-faragnak,villamossíneket cserélnek.Ezért a klinikákig való bejutás eltartott egy ideig,de aztán szerencsénk volt,elsőre lett parkolóhely.Én kicsit reménykedtem még odafelé,hogy a Gergőnek is tudok kérni kontrollidőpontot. (halálom az időpontkérés,du 2 és 3 közt van esély időpontot kérni,de akkor se bizti,hogy felveszik a telefont.Tök állat lenne netes időpontkérés pl.Mondjuk írnék egy mailt,név,tajszám,kérek időpontot ide és ide,aztán ha 3 nap múlva jönne válasz az is jó lenne.De egyrészt ilyen nincs,másrész nem biztos,hogy biztonságos lenne)Nem sikerült.
 Könnyen odataláltunk az épületben is,a gyerek megijedt apától.Mondjuk én se láttam még kincstári csíkos pizsamában(nem állt rosszul,csak fura volt,mert pólós pizsamát használ).A sérült szeme kinyithatatlan valami kenőcstől,legalább nem piszkálta a varrat,hogy nem tudta nyitogatni. (ennek 2 órán át kellett benne lenni,aztán kimosták)Szerencsénk volt,hogy nem vett el időt a látogatásból a kezelés,mert sietnünk kellett haza(van vagy napi 6 kötéscsere,mivel oktatókórház).A szeme elé ragasztva egy átlátszó lyukacsos "tok",mint ott kb.mindenkinek.A másik szemét is csak résnyire tudta nyitni.Gondolom,mert páros szerv.
 Nagyon megörült,hogy mentünk,több okból is.Egyrészt vittünk ruhákat,evőeszközt,tisztálkodószereket,meg mindenféle kórházba való dolgot.Másrészt ott voltunk.Harmadrészt volt,aki lekísérje a büfébe,előző nap még mindennek nekiment.
Tegnap így mellettünk lépkedve már csak egy parkoló autónak.Pedig olyan profin vette a folyosói kanyart is meg a lépcsőket,hogy azt hittem azzal az egy szemével legalább jól lát.

Annyiban mondható jónak a dolog,hogy kiderült,talán mégse annyira jó a vérnyomása,bár volt egyszer 24 órás mérője.Meg kiderült,hogy a szemnyomása se jó,arra is kapott valamit.Jó hogy vittük a szemüvegét,azt is bemérik.
  A műtét 2 okból zajlott altatás nélkül,egyrészt mert az altatóorvos épp másik műtétnél volt,másrészt altatás után állítólag nagyobb fájdalmai lettek volna.
Szerencséje volt hogy 6 órán belül meg tudták műteni,mert időben odakerült és épp nem is ebédelt tegnap.Szerencséje volt abban is,hogy az idegen test méretéhez képest nagyon kevés sérülést okozott.
Ugyanis az nem úgy volt ám,hogy belecsapódott egy darab elszálló drót,ami srégen a felszín alá befúródott keresztben a szivárványhártyán kb.1 cm hosszan,hanem kb.1 cm mélyen befelé is ment,ezt a CT mutatta ki Baján.Nézték ultrahanggal is zárt szemhéjon keresztül,de nem láttak semmit,ezért kellett a CT.
 Arányag egyszerű volt a műtét,bár vágás nélkül nem tudták kiszedni.Pedig vagy 5 csipesszel próbálták megfogni.Így a szaruhártyát körbe kellett vágni és úgy kiszedni.A cucc nem csak rozsdás volt(tetanuszt már Baján kapott,meg antibiotikumos szemcseppet),de picit spirális is,plusz elgörbült.Szuper,hogy nem az íriszbe fúródott,és olyan irányban ment,hogy bár mélyen befelé görbült, a csarnokvizet nem érte el.
 A műtét előtti olvasáspróba alapján" ahhoz képest mekkora az idegen test,egész jól látott",ez a tábla felső 3 sorát jelenti,1 apró lyukas lencsén át,másképp nem látott,csak így,nagy mértékben takarva a pici lyukon át nézve.Ma az mondta egyik doktornő,hogy az ég kegyeltje,ő még ilyet nem látott,hogy ennyire kevés roncsolással megúszta.Ettől függetlenül még nem tudni,hogy fog-e látni egyáltalán,bár ha nagynagy mázlija van,akár nyom nélkül is gyógyulhat végül.A műtét érdekességei közé tartozik,hogy kikapcsolták a hangadó műszereket,ne zavarjanak.Ugyanis a 160-as vérnyomást gongütéssel jelezte(férj megszólalt az elsőnél:első menet,ettől nagyon nevettek az orvosok),valamint a pulzusmérő csipesz legalább 3x leesett az ujjáról akkor meg ugye szintén sípolt.Kapott a szemébe is injekciókat.Bele a golyóba.Az nagyon szar volt.

 A "frissen beszerzett" homeopátiás doktornő árnikát javasolt(C30) és egy staphysagria (C30)nevű szert,de utóbbit nem tudtam beszerezni.Mindkettő sebgyógyító,az Arnica a kapillárisok szintjén hat,duzzanat,bevérzés esetén jó hatású és bármilyen műtét,sérülés esetén hasznos(ezt így már kiegészítettem máshol olvasottal is)A staphysagria a heg szép vékonyra való gyógyulásához kell,úgy olvastam éles,vágott sérülés,műtét után jó.Csak beszerezni nem sikerült.A mi gyógyszertárunk tegnap délutánra tudta volna beszerezni,az Arany Kígyóban sem volt.A Sas Patikát saccoltam Szegeden,hogy ott lehet talán,de nem volt idő megnézni.A kórházi gyógyszertárban sem volt.Akkor már megkérdeztem a titokzatos c.ol.Jecoris  nevű kenőcsöt,aminek citromfüves illata vagyon,jó sűrű és a Gyermekklinikán használják. (ott mondták,mármint a Gyermekklinikán anno,hogy nem tudják a receptet,a Korányi patikában készül,ők csak úgy kérik,hogy Jecorisos védőkrém vagy hasonló.Na ezt már lezongoráztam,hogy a Korányiban se tudják a receptet.Van valami klinikai gyógyszertári laboratórium,ott írják fel.Na akkor aligha lesz olyanunk,bírom az ilyen dolgokat,hogy annyira titkos a recept,hogy a felíró professzornő előtt sem ismert az összetétele)Na ez se lett.
Hála egy Kati nevű hölgynek,aki Szegeden lakik és nem nagy gond megnézni,bevinni,talán lesz ma a műtét utánra való szer is.Ő a Kabay patikát is említette,hogy ott is lehet még.Majd megnézem a neten a címet,útvonalat,hátha egyszer még jól jön az info,én csak a Sast tudom,meg a Korányit.Most szorítás van,hogy kapjon "sztafit" és érjen is valamit a szer. (a Kati nevű hölgyről még annyit,hogy egyszer segített a gasztros rendelőben a gyerkőc által egy máshová figyelős pillanatban eldobott 2 kis kedvenc plüsst visszaszerezni,sőt feladta postán,sajnos a pk-t nem engedte kifizetni.Remélem a mostani költségekhez kapok számlaadatokat,vagy apának engedi kifizetni-már ha kap)
 Apa holnap se jöhet haza tutira.Egyrészt még varratos(attól talán elengednék)másrészt még hiányos a szaruhártya.Kapja a sok-sok antibiotikumos szemcseppet,infúziót is kapott műtét után(vsz abban is antibiot),szteroidot is kap-gondolom a gyorsabb gyógyulás,szövetképződés érdekében.Mondjuk a legjobb helyen van
Magánvéleményem,hogy jobban is jár ha tovább marad,mert egyrészt legalább alaposan kivizsgálják,másrészt a gyerek úgyis húzni-vonni akarná,ugrálni rajta-amit nem lehet:kicsicsibe ugye 10 perc alatt elfelejtni az ilyesfajta tilalmakat.Csinálni meg úgyse tud semmit.
Most mennek a további drukkok mindenfelől.

Szem-ügyekben hallottam sajnos már olyat is,hogy valaki az épp csak beleállt idegen anyagot kivette,kimosta,ammen.És majdnem 2 hét múlva kezdett valami nagyon nem oké lenni,de akkor már megkezdődött a látóidegsorvadás,nem tudtak segíteni túl sokat.
Valamint egy kismamatársam írta egyszer SMSben,hogy vigyázzak a szemeire,mert őt öltöztetés közben úgy szemen rúgta a baba,hogy Szegedre kelett mennie.Felhívtam:semmi különös,a pár hónapos kislány a pelenkázón feküdt,vígan rugdalózott.Ő öltöztette,a bodyt akarta bepatentolni,mikor a kislány úgy megrúgta,hogy 2x is le kellett a későbbiekben kaparni a szaruhártyáját,hetekig homályosan és nagyon rosszul látott. 

Szólj hozzá!

Címkék: orvos szeged szem klinika homeo

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr743299131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása