HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Kényszerkertész,nem először-szemétszedés az Érsekkertben

2011.10.06. 07:11 Krilla

Szórólapos koromban megesett,hogy itt-ott tördelnem kellett a képembe mászó,rosszabb esetben a gyerek arcának ütköző kisebb ágak végét,hogy el lehessen férni itt-ott,diófát,meggyfát,tuját,bármit.Sok helyen ugye gyalog se lehet kényelmesen elférni,nemhogy bringásan.
 Na de ami a városban megy szemétügyben mostanában az egyszerűen rettenetes.


(Bár az már feltűnt valakinek,hogy a Hősök útján a volt autószalon előtt nem lehet már elférni a járdán a kinőtt ecetfáktól,ezt nemrég kiirtották az egyéb gazzal együtt)

Járogatunk néha az Érsekkertbe(épp a város másik vége amúgy,úgyhogy söprűt-lapátot nem vinnék szívesen a biciklimmel,pláne hogy szemeteszacskót is nekem kéne prezentálni,na meg ott a gyerekülés gyerekestől,rettentő kényelmetlen lenne egy hosszú söprűnyél).
 Az ottani régi játszóteret egyszer valamikor újrafestették,a szemetet ha szedik,igencsak ímmel-ámmal.Nemrég országos rendezvény,Vadásznap vagy Vadásztalálkozó vagy mi volt,több ezer vendéggel.Előtte épp véletlen belebotlottam illetékes vezetőbe,kértem,hogy a mászóka lábánál legalább 2-3 hónapja szétvert üveg maradványit szedessék már össze.
Nos,azóta is ott van.
 Egyébként vannak a városban szép számmal kommunális és közmunkások,ennek ellenére pl. a kórház parkolója is nagyon szemetes,meg a járda melletti fasor.Csak hogy egyet említsek.
 A Fő utca se úgy néz ki,mint amikor még ki-kijöttek a rabok söprögetni.
Visszatérve az Érsekkertre,jelentős bozót/cserjeirtást,tisztítást végeztek mostanában,főleg a töltésen és környékén,beleértve a széles sétautat is,a szökőkút medencéjét is idén már többször kiszivattyúzták,kitakarították(sajnos mindig akad eszetlen,aki rekordidő alatt beleszemetel,ott is van törött üveg),de a játszótéren rengeteg csikket szedtem össze,és más egyéb kincseket is.Volt ott minden,pillepalcktól,üdítős/energiaitalos fémdobozmaradványoktól a zsebkendőn,csokipapíron,zsebkendőn és bontatlan csomag kotonon át(sajnos ez nem vicc)a nylonzacskóig.A csúszda előtt picit jobbra 1 méteren belül is találtam egy üvegcserepet,ami elég veszélyes lehet,akárcsak a mászóka lábánál lévő.

Csak tudnám,hogy akinek a dolga lenne és pénzt is kap érte,valamint szerszámokat,esetleg gumikesztyűt is,annak miért nem feladata???
A szemét egy része nem pár napos,és nem is 1-2 hetes volt!

És hogy hová tettem?Kuka,szemetes híján(megköszönném,ha nem csak a kinti parkolónál lenne szemetes,hogy akinek még lenne hajlama szemétszedésre,az ne a szeméttároló teljes hiánya miatt fogja vissza magát)"természetesen" a már említett törött üvegcserepekre,hátha így a kupaccal együtt feltűnőbb.
 Azt mondanám szívem szerint,hogy kíváncsian várom,így ez a kupac szemét mikor tűnik el,de szerintem valamelyiknak kérni fogok a Kommunális Intézménytől seprűt-lapátot-zacskót és eltüntetem-ha már ennyire nem jut rá ember.
Amúgy a kupacolás nagy divat arrafelé,mert ha söprik a leveleket,szemetet,a kupacok napokig ott vannak,a söprés napján kb.sose tűnnek el.Pedig én nem napi szinten járok,mégis feltűnt.

Ami még nagyon szúrja a szemem,az a Szőlők köze utca Dózsa György utcára merőleges szakaszától a Negyveni útig terjedő út menti árokszakasz(lényegében az Eperföldi út).
Ugyanis valami lelkes honfitársunk már legalább másodszorra rakott le pár zacskó gondosan bekötözött vegyes háztartási szemetet,amit a kocsma(Robinzon?)előtt rendszeresen dekkoló-vélhetően-kóbor kutya lelkesen ki is tépked,a szemetet meg csak viszi-viszi a szél...

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka szemét kert érsekkert

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr693281747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása