HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Body builderekkel szaporodtunk,napkrémem

2011.06.24. 16:57 Krilla

Konkrétan tyúkokkal,bár én csak öreglányoknak szoktam őket emlegetni olykor.
Tegnap szabadultak a telepről jópénzért,menni se tudtak.
Szegények!
Most izmolnak a mi udvarunkban.Sokat heverdeznek még,tépettek is,így a mostani állapot a világ tágulását jelenti nekik.

 

(ugye alapból 4-en voltak 1 ketrecben,akkorában,hogy ha egyikük fordult,a másik 3-nak egymásra kellett mászni,összezsúfolódni.Mellesleg nem gyári alapbeállítása meg hobbija,hogy egész nap tojjon.Ő utódokat akar nevelni,tojik naponta egyet,majd elüldögélne rajta és kiköltené,ha az ember nem csaklizná el)Úgy néz ki az edzés,hogy még újdonság varázsa lévén(meg mert 30-an vannak)egy nap vagy 10-14x kimegyek körbejárni,ekkor muszáj mozogniuk.Méghogy a tyúkok buták,kikérem magamnak!Az utolsó látogatásomnál már nem az ajtó elé tömörültek,ahol sarokba szorítódnak.Aztán pár nap múlva már csak napi párszor megyek ki hozzájuk,de addigra meg már maguktól is többet fognak mozogni.
  Na jó,van egy ügyetlen,aki nem tudom mit akart,talán megijeszteni?Azt nem sikerült,csak bosszantani.Ugyanis egy,az ól falának támasztott pala mögül akartam kivenni egy tojást(tavaly erre volt egy kiskapám,most nem túrtam elő még),pipe meg annyira megijedt,hogy menekülni akart vagy mi.Azért vagy mi,mert felém repült-bele a kis vödörbe.Ezzel a mozdulattal össze is törte a 2 benne lévő tikmonyt,aminek a kutya örült különösen,mert ő ehette meg.
Hogy amúgy mit lép a tyúkokra,fogalmam nincs,rendesen vergődik,csahol,és veszettül nyalja a száját,ha hallja őket.

Tavaly előtt ugye még Roxy volt,ő s megbolondult pár napra.Később ha kiszöktek a csajok,lelkesen kísérte őket,szagolgatta a feneküket és ha tojtak,a tojást sose érte olyan atrocitás,hogy rossz helyre pottyanjon,ugyanis esés közben kapta el(ezen jókat röhögtem olykor)majd arrébb vitte és megette.
Roxy élt tyúkok mellett,Néró hozzáállása bitonytalan és nem találom a szájkosarát sem épp.Valamint hidegfront van.Úgy tervezem,először kánikulában megyünk tyúknézőbe,pórázon(nem ám átugrik!).Kánikulában nincs is nagy kedve mozogni(tegnap ideges volt nagyon azért).Nekem gyanús,hogy nem a tojást várja mikor nyalogatja a száját.Gyorsan rákerestem az éjjel:elvileg az amstaff jól kijön más háziállatokkal,jól szocializálható hozzájuk.Hát,reméljük a legjobbakat,az ő érdekében is.
  Egyébként volt több törött tojás,3-ból fagyit főztem,kíváncsi vagyok,milyen lesz.
A sok évvel ezelőtt hallott alaprecepthez képest sűrűbbre főztem,mert meggyes is lesz-remélem,lesz elég íze-amúgy habos lesz.Na most épp nem tejszín,csak afféle műhabbal.Eddig vanília;).Tejszín amiatt kell,hogy anélkül tuti jéggé fagy.Így van valami reményem,hogy amelyik nem kerül a fagyigépbe,az a rész is könnyen ehetőbbre fagy.

Jut eszembe,leírom,a boszikonyhában készült idén már naptej is,illetve inkább napkrém.Flakonból még éppen lehet nyomni,de inkább krém.Nem gondoltam,hogy ennyire besűrűsödik,de végül is jó.A vele kapcsolatos ismereteim összefoglalója:
  Ebben a változatban 8 deka gyógyzsertári kakaóvaj,8 deka  kókuszzsír,8 deka kukoricacsíraolaj és 8 deka finomítatlan sheavaj van,valamint-emlékeim szerint-10-10g titánium-dioxid és cink-oxid.
(Hja,kérdezték a gytárban,nem lett-e baj vagy allergia vagy bármi,mert utána látták,hogy csak receptre szabadott volna kiadni.Jelentem:minden naptejben ezek vannak fizikai fényszűrőnek.A recept talán azért kell,mert nem ajánlott talán mindig ezzel napra menni,ha túl jól véd...?)Érzékenyebb bőrűeknél az arány változtatható,vagy elhagyható a cink-oxid teljesen,mert nagyon szárít.Stimm.Ekcémás gyerekkel próbáltam,kicsit szárította.
 A legklasszabb az egészben,hogy egyrészt nincs benne kémiai fényvédő,ami hosszas állás után bomlani kezd,nap hatására pedig erős károkat is okozhat(Erről most nem írok semmit,Szendi Tények és tévhitek bolgján is van róla info).Másrészt ugya a zsírok,olajok nem kőolajalapúak,felszívődnak,nem tömítik el a pórusokat,a porok pedig ásványi anyagok és nem szívódnak fel.Kenni rosszabb kicsit,ok.Fehéres tud lenni picit,főleg ha izzadunk.Addig elállmíg meg nem avasodik.Szuper:).

Szóval zsírok és olaj egy tálba,vízgőzön felolvaszt,majd bele a porok-figyelem,tud csomósodni.Éééés,ennyi!Illetve tettem bele vagy 4 csepp levendulaolajat is.
Lehet csinálni sárgarépás változatot és talán körömvirágosat is-egy hétig kell asszem áztatni a választott cuccot az olajban előtte,lehet csinálni dióolajjal,akkor jobban barnít,lehet csinálni többféle összetevővel,de nekem így jó.
Ezidáig teljesen jól vizsgázott a kotyvalék egész napos homokos földön végzett munka esetén is(nem rajtam)

Tegnap megjártuk megint Budapestet,de majd erre visszatérek egy másik posztban.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya fagyi naptej tyúkok

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr483011799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása