HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Péntek 13,Svábhegy

2013.12.14. 10:28 Krilla

Tegnap bejött a péntek 13,pedig nem vagyok rá babonás.

-nem13:gyerek ahogy keltettem 1 perc alatt felkelt,10 perc alatt kész voltam vele.
-13:ment a hasam,késett az indulásunk emiatt is.
-13:reggelre az első gumim töklapos lett.Elindultunk vele abroncson,csak elérjük a buszt.Talán nem csesztem szét az abroncsot,de kivezető utca végén már hívtam férjet.
Azon kívül,hogy nemigen volt jó hajtani,minden döcc az árokba akart dobni.
-nem13:férj felvette,megálltunk,visszamenve pár métert közterületen korláthoz láncoltam a bringát,világításokat leszedtem róla.


-nem13:férj befutott az üzemi kocsival,1 helyre ültem hátizsákostól ölben gyerekkel és 1 szatyorral,próbáltam összehúzni magam,hogy a váltót tudja használni.
-nem13:elértük a buszt,még maradt is 2 perc
-13:Kisfoktőnél kiderült,hogy a gyerek kajája itthon maradt.Volt neki alma,narancs,kolbász(reggel sütöttem át neki a kifliket,amiből 4 db=1000Ft,abból volt 4 szendvicse)
-13:mikor a narancsot pucoltam neki,kiderült,hogy az emésztéssegítőjét sem hoztam.
-nem13,hogy recept volt nálam épp,de mire kiváltottam,már mindegy volt a narancs szempontjából.Hazafelé viszont tudtam neki beadni az alma+sültkolbász kombóhoz.
-nem13:később kiderült,hogy 1 szendvicsét mégis beraktam,csak az a 3 maradt a konyhapulton,ami dobozba tettem.
-13:Népligetnél még mindig nem kellett pisilnie,metróról viszont le kellett szállni miatta.Kálvin tér,karácsonyi bódék,baccák meg.Kisfiam sprintelj fához,nem tudom van-e kamera,majd messzebb leszek:pirulos:.
Nem,ő nem.Messzebb mentünk,ott sem.De bepisil...
Találtunk OMV kutat,kinti kolléga beengedett kulcskártyával(ez lényeges).Pisilés,Hawaii.Kijönni nem tudtunk,beülről kártyás volt az ajtó.
-Nagyon13:gyerek ordít őszintén,tiszta szívvel és tele tüdőből.Néha kiabál,segítség!!
Hallunk hangokat,de nem jön be senki.
Balra messze ugyan volt egy másik ajtó,de gondoltam az nyilván bezárt takarítószertár vagy hasonló.
Telefon férjnek,nem végeztél,nem vagy gép előtt?Fel kéne hívni a kutat,engedjenek már ki,nehogy elkéssünk az orvostól:pirulos:.
-nem13:Magas jóképű férfi kiengedett.Kiderült,onnan nyílt az ajtó.A "lépcsőházba" vezető ajtó volt külső kártyás,a belső nem,onnan lehetett menni parkolóházba stb.
-13:supershoppal is működő kávéautomata volt.Franc fog 200 Ftért forrócsokit venni.De nem működött a kártyámmal.Jó,akkor csak a gyerek kap.(felét itta meg kb)
Metróra vissza.HÉVen mondták,mincs 1-es és 1A vili.Ok,hol a pótlóbusz?Épp beállt egy 9-es,egy felszállótól kérdeztem,arra megy-e,ahová mi mennénk.Nem tudta.Amúgy arra ment:).
Mástól kérdeztem pár perc múlva,hol áll a pótlóbusz,mert a Bécsi út felé mennénk,kábé Aquincumig.Hát arra nem az 1-es megy,hanem a 17-es,ami épp most állt be.
Köszöntük,mentünk.
A leszállóhelyünket átnevezték.Nemtudom előtte mi volt,de tuti nem Katinyi Mártírok Tere.
Dokihoz be,váróba.
Bejelentkezés,gyerek hulla nyugodt,túl jó magaviseletű.
Teszem hozzá,mert fontos:a buszon kapott Prospant és kakukkfüves orrsprayt.Gond nélkül.Igaz,előbb ő fújt az én orromba:).
Ja,a a metrón okozott kínos perceket,elkezdett kiütéses lenni és erőlködni,mert az ölemben ült,hogy csináljak így,ő meg majd úgy-csókolózást imitált,merthogy a metrón úgy kell...ebbe a helyzetbe belevitt meglehetős energiát,2x felálltam mellőle.

Szólj hozzá!

Címkék: orvos allergia roham kiütés

A legújabb Csemete-csemege:mogyorós szívecske

2012.10.06. 12:25 Krilla

Mindenmentes akármi,készülhet szeletnek,szaloncukornak(majd),bonbonnak is.
Most csokibevonat nélküli bonbon lett.Előrebocsátom,ki lehet venni a szilikonformából és úgy szárítani még a sütőben,a lágyabb szilikon jégkockatartó nincs tekintettel szándékainkra és elég hamar megolvad.Szerencsére figyeltem...

Szólj hozzá!

Címkék: alma főzés mák mogyoró áfonya gluténmentes tejmentes tojásmentes adalékmentes Omeprazol

Maradékmentő mindenmentes tepsis brokkoli

2012.10.06. 11:59 Krilla

Vagy mi a szösz...Volt brokkolim(szétfőztem ma)meg romlani kezdő karfiolom és 2 csirkefelsőcombom sütve.Gondoltam,ebből hárman belakunk,külön-külön nem lett volna olyan fíling,hogy jóllakunk ezekkel,mert apa a zöldségeket kerülné ki,gyerkőc a húst,a maradékát meg már unom.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke főzés karfiol gluténmentes brokkoli tejmentes tojásmentes

Agyondiétás rakott karfiol

2012.10.01. 21:46 Krilla

Ittendette mostanában annyi baj van,hogy inkább nem is írok.Csak a szépre emlékezem,például a vadkacsaetetésre a Vajason,mikor énmarhaságom bokáig lógatja a csülkét a vízbe,majd akár térdig,ha "meleg" a víz,úgy majd'1 hete combig bekívánkozott volna a visszeresebb lábam(nézték volna hülyén a foktői buszról gondolom:D)
Na de főzzünk,ill.süssünk!

Szólj hozzá!

Címkék: főzés gluténmentes tejmentes tojásmentes adalékanyagmentes

Uborka relishem,kérdőív

2012.08.16. 23:41 Krilla

Véleményem van,érdekes.Rég kaptam kérdőív felkérést,hát gyorsan nekiugrottam a beérkezőnek,kár volt.Egy pontotn,úgy 75%-os kitöltöttség körül nem működött a választási lehetőség,sem a továbblépés.De addig is csodálkoztam itt-ott.Jól kifogtam,gazdasági kérdések,meg hogy pl.kivándorolnék-e.

Szólj hozzá!

Címkék: főzés uborka befőzés relish

Rotyog az uborkalekvár

2012.08.16. 21:56 Krilla

Nos én ma (is)jól megszívattam magam.Mindig a holnapi nap lesz az,mikor végre a rakodáshoz,takarításhoz jutok.Már magamnak sem ígérek.Mindenesetre több hét gondolkozás után belevágtam az uborkalekvárba,úgy is,mint relish,bár ezt biztosra nem állíthatom,elvégre sosem kóstoltam még olyat.

Szólj hozzá!

Címkék: főzés paradicsom uborka befőzés

Szabi,szandi

2012.08.14. 10:33 Krilla

Nemmondom??!
Debizony.Szabi.
Össznépi,mert leállt a Suzuki,így a beszállító cégei is,legalábbis mi.Kéééét hééét,el se hiszem.Múlt hét előtt volt kiírva 2 nap szabim,már alá is írtam,de akkor megbetegedett a kolléganőm és 2 hétig lehetőleg 2 helyett kellett dolgozni.
Ha szabi,akkor meg Időfutár-maraton:D.

Szólj hozzá!

Címkék: reklamáció cipő szabi

Ákszijjóóó

2012.08.14. 10:07 Krilla

Na ez az,ami nem jött be,aki hülye fizessen többet.Történt ugyanis,hogy a gyerek végre megint rákapott a "rizsire",úgyis,mint rizslap,puffasztott rizsszelet vagy Hungarocell.Gyerek szavajárásával meg puffasztórizs.

Szólj hozzá!

Címkék: allergia csoki rizs Akció azorubin kinolinsárga

Paradicsomlé

2012.08.05. 17:49 Krilla

Ez az,amiről azt gondoltam,nem fogok én olyat elrakni.De olyan az idei termés(de ez legalább még terem),hogy aszalni való nem volt eddig.Vannak szinte gerezdesen növő cirka félkilós felül is barázdált,alul is cikornyásan hibamintás egyedek,vannak lyukasak,napszúrásosak,rohadók,a rendes a legkevesebb.Az első eresztés palánták bokrai hatalmasak,elhúzták a karóikat,nem is kötözgetem őket már.

Szólj hozzá!

Címkék: főzés kert paradicsom Címkék

Elkülönítés

2012.08.05. 17:17 Krilla

Néha nagyon nem értem azokat a  szülőket,itt épp egy-két konkrét példát hozok-az én szemszögemből nézve-akik agyonszabályozzák a gyerekeket.Nem csak arról van szó,hogy úgy általában véve fogadjanak szót,hanem pl.2-4 éves korban nem nyúlhatnak a szobanövényhez szemlélődősen sem(futós,viszonylag gyorsan fejlődő),mert egyszer letört a vége.2 éves gyerektől egyből elveszik a játékot,ha odaütögeti a padlóhoz,milyen hangja van.Persze vigyázni kell rá,ha olyan,de miért nem lehet pár olyan játéka egy kisgyereknek,amire nem kell annyira vigyázni?     

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek nevelés

Űrlényleves

2012.07.28. 09:51 Krilla

Mikor először ettem hagymalevest,nem ízlett különösebben,el is tartott 1 cirka évig,hogy itthon kipróbáljam.Több receptet átnéztem,míg leszűrtem hogy édesmindegy hogy csinálom.Nem csak hogy finom lett,de hidegen még finomabb.Fiamat először zöldborsóra emlékeztette.

Szólj hozzá!

Címkék: leves főzés hagyma Címkék

Kajagondok

2012.06.20. 08:16 Krilla

Képletesen is,meg igaziból is.Szegény gyerek múltkor kapott az oviban 1 szem kicsi kekszet és kiverte,sőt viselkedészavara is lett megint.Ennek fényében bárhogy tagadja,múltkor is tuti evett,mikor engem kínált.Baromira aranyos volt,kezembe nyomott 2 kis mákos-szezámos kekszet az oviban,mikor érte mentem,hogy nekem hozta,egyem meg.Mikor megettem:
-Na,finom volt?Ugye hogy finom volt neked nagyon?Ott találtam a fűben,a földön...
Nagyon röhögtem.Amúgy ilyenkor nincs jó válasz.Ha nem finom,nem jó,mert nem okozott örömet eléggé talán-gondolhatja.Ha agyondicsérem,akkor esetleg jobban fog sóvárogni utána.

Szólj hozzá!

Címkék: evés allergia nyaralás

Satnyulok

2012.06.08. 15:59 Krilla

Tudom én,hogy elég rosszul vagyok összerakva,na de hogy ennyire???Viszont így már nem kérdéses,hogy mégis-mégis ne nézzek-e be az edzésre.Ne.
Pedig este még nem volt bajom,illetve lehet,hogy mégis,mert kívántam a kád forró vizet,de megelőzési célból,lazítólag gondoltam rá főleg.Azt akartam megelőzni,hogy fájjanak a könyökeim.Félig sikerült.

 

Este ugyanis még nem éreztem semmit,bár tornán sem,mégis reggelre mozdíthatatlan volt nagyjából a jobb könyököm.Azért valahogy kiteregettem,megpucoltam,sütöttem,főztem a krumplit,elbringáztam,de a gyerkőc Fidini lábszármelegítőjét(urasabban babylegs)felhúztam a kezemre,hadd melegítse.Rajta is maradt egész nap és mikor du.2 előtt levettem,akkor láttam,hogy jó dagadt(nem a babylegs),bár inkább belső félen a hajlatban.
 Így utólag,hogy húzódik le a fájdalom,azt mondanám,olyasmi dolog lehet,mint múltkor a térdem,mikor a gumiasztalom ismerősnél megnyekkent,pontosabban jól hallhatóan roppant.
  Na de akkor fájt a sérülésnél is,de utána még mentem taposógépet kipróbálni,satöbbi,semmi gondom nem volt(azon kívül,hogy a gyerek este 8-kor nem akart még hazajönni)másnap meg nemigen tudtam lábraállni.Most ugyanez pepitáben,csak sehol nem fájt.Sőt,a bal kezemben semmiféle izomláz vagy hasonló nincs,a bal könyököm jobb,mint a keddi edzés után,szóval tényleg nem értem,mire kellett ennek így bedagadni?Egész biztos nem edzettem túl.
 Sőt!Tegnap bemelegítettem,lelazítottam eléggé.Nem húztam meg,nem kapott féloldalas terhelést,szóval akkor szar a tömítés(ízület),mit nekem glukozamid?Lassan 2 hónapja szedem,igaz vagy 6 éve nem vittem be ilyesmit de állítólag évi 2 kúra kéne.

Most agyalok,mi segítene rajta hamarabb.Az már biztos,hogy ha borogatás,akkor meleg.Fájdalmat csillapítani mentával szoktam,ha nem találom eukaliptusszal.Lazítani tudtommal a levendula jó,de állítólag az orvosi zsálya még jobb.Naná,hogy nem találom a régi levendulakrémet,a zsályát meg már kidobtam.Gyógynövényben zsurló van itthon max.Mondanám,hogy pátyolgassa a facom,majd rendbejön,de az egész alkarom dagadtabb(igen,kellett söprögetni is ma elég sokat melóban) és jó volna,ha mielőbb rendbe jönne.
 Kár,hogy a gyűrű férfi szer,az vonz legjobban.A korlát meg megint megvert,jobb kézen 4 folt,balon 2 + a vállam érzékeny.De ez állítólag teljesen rendben van,nem azért van így,mert gyengusz vagyok meg nehéz,hanem először mindenkinek kb ilyen,meg még ilyenebb.Amúgy visszerességem ellenére nem vagyok kékülékeny típus,úgy tekintek a dologra,mint érdekes új felfedezésre,tök buli.
 Ezek az ízületdolgok viszont aggasztanak,mi a csuda lesz öregkoromban,ha már most ilyenek vannak?Meg ez így bármikor bárhol előjöhet?
 Az artrózisos térdemről meg az enyhe csípőficamomról mondjuk 8-10 éve tudok,de gondoltam más már nem lesz.Hehehe...

Hogy jót írjak a fészek nevű formáció klasszul megy továbbra is,gyakoroltam pár fejenállást,tigrisbukfencet és huszonpár év után összehoztam valahogy két közepesen gyenge "kétütemű" hidat(első ütem:fejtől emelek,második ütem:valahogy bekotor a kezem is és az emel)és tök jót gyakorlatsoroztunk egyik 10 év körüli fiúval.
 Áá,a gyerek,hagyjad már...nem csinált az majdnem semmit.Csak menni akar,meg ott lenni.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés baj fáj könyök

...sokan vannak...

2012.06.06. 17:50 Krilla

...a patkányok.Persze,hogy nem csak egy-kettő.Arra rájöttem már,hogy ott laknak a tyúkól sarkában lévő füstölőben,a behajigált akármilyen háló alatt(csirkeháló vagy mi a szösz,fel van tekerve fára,fogalmam nincs mire használta az előző lakó),mert múltkor láttam egyet,szürkét.Ma meg tovább néztem nem csak 3 másodpercig.Hát mit mondjak,érdekes volt.Az udvar felőli oldalnál van járatuk,ott tűnt el ugyanis.Összesen nyolc,

 

mert 4 után megveregettem-rugdostam az építményt.Egy a lábamon át szaladt el,pedig lyukat nem láttam,ami felvezet,bár lehet az ott lévő két tégla alatt van.
 Gondolom,ha nyolc van,több is van,nálunk miért ne lehetne,a rohadt kis egérkék is rágnak még,ott is,ahol eddig nem-ennyit ért az elektromos rágcsálóriasztó.Első napokban sokat nyüszögtek,most meg új helyeken rágnak a kis rohadékok.
 
Megjött a gyes+csp,mint az átlagos csoda-nagyjából 3 napig tartott.A DMben kezdtem az osztását,majdnem 20 ezer ott maradt,a 15%kedvezmény ellenére.Mondjuk a haj-és körömerősítő tabletták tettek ki majdnem 10-et,4500 volt az elektromos fogkefe a gyereknek+1500 a két pótfej-mint szülinapi ajándék.Molyirtó2x900,egérméreg tán 800-most abból raktam szét a házban.Voltam eddig tán 2x boltban kártyával fizetve,1x kp-vel,lelopták a biztosítási tízezerpárszáz forintot a számláról,gyereknek megadtam 2500-at,még tartozom ide-oda,ami a bukszámban van az elfogy a héten bőven,bankban maradt vagy 2 ezer.Hümm.

Sport,sérülés.
Csütörtökön láttam egyik srácot a korláton bukfencelni,azt ugye nekem is kellett.Na tegnap is,ha már olyan jól esett.Csakhogy egyszer a korlát felén túl kezdtem a bukfencet,már tudom miért nem jó ott.
 Fordulás végén elég jól odacsaptam a jobb lábam,hitetlenkedve néztem,hogy az ember sarkának belső fele is meg tud lilulni.Ma meg valahogy fájt a talpam a lábujjaimnál-hát ott egy csini vérhólyag lett.Nyilvánvalóan azt is becsaptam.
 Poénkodtam rajta,hogy régebben mindig mondták,hogy egyszer megütöm a bokámat,most majdnem bejött.
 Őszinte meglepődésemre a gyűrűn második lengésből be tudtam akasztani a lábam,ha már ott voltam,kifordultam.Ezen úgy meglepődtem,hogy ott lógva elkezdtem kiabálni,hogy na tessék mit tudok,tökegyedül,kérem az érmet:D.
 Aztán következő próbálkozásnál próbáltam egy gyertyát is-állítólag jó volt,meg egy bicskát-állítólag az is,de a leérkezést máshogy kellett volna.Minthogy nem annyira tudatosan csináltam,fogalmam nincs hogy kell legközelebb,bár elmagyarézták,de mással bemutatva jobban értettem vlna biztos.
 Vagy 23 év után megpróbálkoztam a fejenállással is és meglepően sokáig ment,egész jól megvolt az egyensúlyom.A felemás korlát továbbra sem a barátom,nem tudok rá felrepülni.

(pardon,mindezt még kedden írtam,csak nem lett éles,mert igen hirtelen kellett lelépnem a gép elől)

Szólj hozzá!

Címkék: edzés egér pénz patkány

Kísérleti kertészet-dögség minden vonalon

2012.06.03. 11:05 Krilla

Tetűinvázió van,nem kicsit.Zapa Decissel permetezte a fákat,meg talán a tökféléket is.Pedig mndtam,hogy akkor már mindent lenyomhat,elvégre hol van még a betakarítás,na meg innen...?Szóval úgy áll a helyzet,hogy minden tetves,a büdöske,a pillangóvirág és néhány muskátli is,paprikapalántán is láttam már,a karalábot ellepte az üvegházi molytetű.

 

A répából 4 sorban alig kelt ki valami,a gyökér 3 és fél sor,az elég jól kel,de embertelen gazolni.A saláták,metélőhagyma alig kelt ki.Utóbbiból pár szál,előbbiből úgy 10 fejnyi a 3 sorban összesen.
 És a napokban megvilágosodtam.A borsót ugye lehet,hogy a gerlék kapkodták ki,azért nem kelt ki fele sem.Na de a többi...Az a sok rohadt veréb kikapirgált-kifürödte-kitúrta a magokat kábé.Mivel mostanra feltűnt,hogy mindig arra a területre rebbennek,ha valaki hátra közelít.
 Állítólag védett madár a veréb is,nem csak a seregély.Csak azt nem értem,ha akkora értéket képviselnek,miért nem etetik őket néha az állatvédők...?Csak hogy piszkoskodjak kicsit.

Merthogy mi a télen etettünk 6 tyúkot,2 gerlét és 50-100 verebet.Egy részük odajár most is(lehet mind csak felváltva),hogy a fene enné meg őket.

A meggyel még aránylag jól jártam-a permetelés miatt péntek előtt nem szabadott szedni.Én inkább a szombatot is kihagytam,ma szedtem le.
 Nem tartott sokáig.Úgy negyedét-harmadát már megeszegették a madarak,de eleve egy jó vödörrel tudtam szedni,szóval nem volt sok.Benn még kevesebb lesz úgy néz ki.
 A benti szilvafán elvileg 9 szem szilva lesz,ha kineveli.A kinti ringlót nem tudom.A dión nem látok csak levelet,bár késői fajta.

Mivel a muskátlikat elég jól kinyírtam a télen,haza-hazakerül virágféle.Amellett,hogy szaporítok ész nélkül muskátlit és pletykát,vetettem kínai leándert(az meg vírusos lehet vagy mi,tényleg tele van a tököm),ezen a hétem pl.4 Pistike jött haza,meg 6 levendulapalánta.Remélem,megmarad,tavaly magról vetettem,de nem kelt ki sem a kertben,sem cserépben.
Előtte a szomszédból jött "virágzó fajta" pletyka hajtás.Máshonnan valami lila színű "lepkevirág".Meg 7 helyre menta.
 Még kukoricát kéne vetni,esetleg céklát(hobbiból főleg.Nagyon nyomja a savam,de olyan jól sikerült tavaly is) és talán még csalánt telepíteni.Lehetne vetni méteres zöldbabot,borsó másodvetést,pót-répát.Nem tudom,a tépősalátát új bevetéssel kipótoljam,vagy közéültessem a brokkolit.Ha vetem,talán le kéne takarni,a verebek miatt...?

Szörpüzem:én a szörpöt nem számlálom,csak ha van miből,legyártom.
 Élvezem.
Eddig 2x főztem bodzavirágot,egyszer citromfüvet(épp hűl a dunsztban).Hársfához már szedtem valamennyi virágot,ahol tavaly szedtem,ott elfagyott,de van szerencsére így is több helyen.Van még citromfüvem-száradó leszedett és élő is.Mentát gondolom 2-3 hét múlva tudok szerezni.Sajnos nem megfelelően szárogattam a többi bodzavirágot,abból kellett kidobni.Mert ugye üvegem sem volt,járom a kocsmákat miatta.Meg ha már leszedtem a citromfüvet,azt is beáztattam,az plusz 2 nap volt és bár kis helyen szikkadt a bodza,nem forgattam eléggé:(.
Na most a fazekam majdnem 9 literes,7-8 liter szörpöt főzök egy adagban,bár a citromfű több lett.Nem tudom,hová teszek ennyit és főleg mibe.

 Nagy vágyam valami közepes méretű zománcos vagy rozsdamentes tölcsér és egy 3-3,5 decis merőkanál.Olcsó nem lesz sajnos.

Szólj hozzá!

Címkék: tetű baj menta kert bodza befőzés citromfű szörp hársfavirág

Koncert

2012.06.03. 10:37 Krilla

Szerencsére tegnap 9 után nem sokkal eszembe jutott,hogy uhhúúú,Gryllus Vilmos lesz a Kék Madár Fesztiválon,de fél 10-kor,vagy fél 11-kor vajon?Naná,hogy nem találtam meg a honlapon az idei programot,pedig ott van valahol,néztem már.Azért meglett,

 

fél 11 és épp odaértünk,meg pár perccel később is kezdtek.Először felolvasták az idei támogatottak nevét(a támogatások összege később derül ki,a fesztivál után,de kaptunk már egy elsőbbségi levelet,hogy idén is tudnak támogatni,később küldik a szerződést)majd jött Vilmos bácsi és nagyon jó kis pörgős koncertet adott.
  Őőő,nem is tudom mivel indított,majd következett a Ragyogókék szalakóta,ami után(még nem hallottam,nincs Gryllus lemezünk)a youtubon tök fura,mert nem olyan lendületes,viszont gyönyörű.Gyerkőc örömére a Somvirággal,kakukkfűvel jött utána,aztán sorban a Biciklizős lemezről ez meg az,majd a koncert címe alapján a Maszkabál.Nagyokat nevetett mindenki,mikor a csellón 10 féle állat lett megszólaltatva és sok közös énekeltetés tarkította az előadást.
A végén persze volt dedikáció is,mi a Kék Madaras zászlókat írattuk alá.Venni nem tudtunk semmit,összesen 2000 Ft-ot vittünk,abból 1500 volt a 2 belépő. (s ezt is a gyerkőctől kértem kölcsön)

Meglepetés is volt,mikor fizettük a belépőt,szóltak,hogy a Szalontai cukrászdában zászlónként 1 gombóc fagylaltot adnak.Na,gondoltam,akkor csak én eszek.Majd arra jutottam koncert közben,inkább hazahozzuk mindkét zászlót,hadd örüljön a gyerkőc.
Aztán kiderült,hogy enni is lehet,meg a zászlót is haza lehet hozni,csak megjelölték.

Gyerkőc mondjuk úgy a 3.számtól átment abszolúte sajtkukacba,le-fel hajtogatta a szék karfáját,ülőkéjét,mászkált rajta,a szandálját is levette...Örültem,hogy hátulról a 3.sorban ülünk,így nem túl sok embert zavart talán a mozgolódása.
Én ugye azért úgy 50-szer rászóltam,de persze nagyjából hiába.

Hja,volt egy hordozott baba is csípőn,valami pirosas-barnás kendőben,nem akartam nagyon megbámulni kinn,de talán régi Amazonas volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: koncert buli gryllus

Oldgörl

2012.06.02. 18:29 Krilla

Állítólag van Old Girls verseny vagy bemutató is,de nem hinném,hogy azt nekem találták ki.Főleg a férfi szertornát tanulgatom.Mindenesetre ha már a gyerek követelte hogy én is álljak be mindig a sorba dobbantóról a szivacsfürdőbe ugrani,akkor már én is tornásztanuló lettem,a nyócvanhét kilómmal.

 

Első alkalommal már megcsillogtattam a lükönye humoromat,ugrottam olyat,amin lehetett röhögni,tudniillik a dobbantóról elrugaszkodva egyszer csak a levegőben előrelendítettem a lábaimat,hogy ülve érkezzek a szivacsba.Biztos épületes látvány volt.
 Eddig négyszer voltunk,legutóbb gyerkőke tök passzív volt,a szivacsgödörbe is alig ugrált,én viszont megtanultam úgy-ahogy a bukfencet a korláton.Azon a duplán.
  Azt persze nem állítanám,hogy tökéletes,tetejében mikor a nagysrác állított a szélességen,elcéloztam a korlátköz közepét plusz kicsit megzúztam a felkarjaimat.Aztán láttam,hogy a gyerekek első alkalommal véletlenül sem gurulnak,csak a korlátfogást,közéhajlást gyakorolják.5x3-asával.
 Ja persze,lóval is próbálkoztam és értetlenül néztem,hogy a lábam nem akar a kezemen átkerülni.Elvben viszont tudom.Meg is kérdeztem egyik srácot:na most akkor valahogy át kéne ugrani egy kézre és a másikat felemelve a lábam elrakni? A kérdezett buzgón bólogatott,hogy igen.na de mondom közben míg a kezem visszarakom,a másikat kéne is emelni?Áááá,az lehetetlen.Hülye gravitáció...Szóval ráhúzódzkodok és annyi:).
 A gyűrűn sikerült 3.lengésre a gyűrűbe akasztani a lábam,amin úgy meglepődtem,hogy le is jöttem rögtön.Később ez a "bravúr" nem sikerült.Tényleg sok energiát kivesz a szertorna.Ha már ott voltam,kipróbáltam a végén a kötelet is,de nem lepett meg,hogy egyszer sem skerült kapaszkodnom,mert huszonéve cipőben sem ment nagyon-fel még felmásztam tesiórán,de a kötél felétől lefelé inkább estem.
 Mondjuk azóta kiderült,hogy a kezeim erőtlenségét nyaki gerincprobléma okozza.
  Próbáltam a felemás korlát alacsony rúdjára olyan látványosan felperdülni,mint a lányok,de sehogy se megy.Jani bácsi ugyan mondta,hogy eleinte nagyon nagy terpeszben álljak(mármint úgy terpesz,hogy egyik láb nagyon elöl,a másik nagyon hátul)és a lendítő lábam legyen nyújtott,a másik hajlított,de 2 alkalmi gyakorlás után is csak annyit tudok felmutatni,hogy a nyújtott lábam már eléri a rudat.De szemből faszán felhúzom magam;).
 Sanyi "bácsi" meg azt mondta,szaltót ne próbáljak még dobbantóról szivacsgödörbe se,a lendület,gyorsaság még tuti nem jó hozzá.Legutóbb mondjuk nem is került elő a dobbantó.

Egyébként szuper a csapat gondolom,a kalocsai tornászok mindig sok érmet gyűjtenek a különböző versenyeken.Botos Jani bácsi neve meg állítólag egy fogalom.
Én a fiaival jártam egy suliba,most nemrég meg megismertem az unokáját is(meg a körzeti fogorvosom fiát:D)

Most viszont be vagyok zsongva,mozogni akarok.Nem csak azzal,hogy húzom a vizet és cígelem a virágokra a kannával,de jó lenne valakivel kicsit röpizni,vagy még inkább tollasozni.De bringázni is jó lenne úgy,hogy nem csak a gyerekkel vagyok.
 Olyan,mintha átkapcsoltak volna valamit.
 De most kell kihasználni,ez csak egy ideig fog tartani.
 A tollas pl.azért jó,mert élvezetes.Futni eleve nem bírok,mert csak szájon át kapok közben levegőt,hamar kiszáradok,satöbbi.Na meg persze fizikailag is izé.
Vettem ilyen kb.60 dekás hullahoppkarikát.Nagyon fasza,első aklalommal meg is húzta a derekam,de egy idő után unalmas lett.Meg elmaradt.

Na mindegy,majd néha beszámlok,hogy haladok.Nemsokára viszont szünet lesz,mert iskolaszünetben délelőtt vannak edzések,akkor meg mi nem fogunk ráérni,legfeljebb akkor,ha itthon leszünk szabin.
 Gyerkő annyit haladt,hogy még szebben tud bukfencelni,szívesen ugrál a szivacsba,vagy szekrényre dobbantóról,szeret próbálni segítséggel lengeni a gyűrűn.
 Ó,és veszett módon prédálja a magnéziát.Jut az arcára és a ruhájára is.
Lényeg,hogy tetszik neki az edzés,az edzők, a szerek.Igaz nekem fura,hogy nincs folytons mozgás,sőt a tornaórákhoz képest meglehetősen lazsázósnak néz ki a dolog,de ha valaki valamit rendesen csinál,saját súlyával,akkor sokat kivesz és jól erősít is.

Én annyit máris nyertem,hogy azon kaptam magam,hogy sokszor jobb a tartásom.
A kerti munka viszont ugyanolyan gáz,ugyanúgy nem tudok sokáig hajolni,vagy többet guggolni(hülye visszér meg derékfájás)

Szólj hozzá!

Címkék: edzés torna

Gyereknapok

2012.06.02. 08:03 Krilla

Először volt az óvodai,az nem annyira jól indult lelkileg,konkrétan meg tudtam volna tépni az óvónőt,mikor azzal jött,hogy hetekkel előbb szóltak és a gyerek érdekeit is kéne néznem,több időt kéne vele tölteni.Hát mi a facomat csináljak,ha nem kapok szabit?Mondjak fel a gyereknap miatt?

 

Örülök,hogy van munkám,állásom.Kilépőt kaptam,elmentem.Igaz 9 után értem oda,nem fél 9-re,viszont fél 2-ig maradtam.Ja igen,előző nap mondták,hogy vigyem már el a gyereket délután,mert ő lenne az egyetlen a csoportból,aki benn alvós.(nabaszod,nem azért kapják a fizetést,hogy biztosítsák az óvodai ellátást a szülő munkaidejében?Ha 1 gyerek van,akkor egyre?)Szóval nagy mázli,hogy van 1 db barátnőm,aki el tudta vállalni hogy elviszi az uszodából,azért is maradtam fél 2-ig,hogy őt megvárjam,ne maradjon gyerkőke egyedül a maradék gyerekkel.Ő is vitte reggel oviba.
 Ha nem nézném a gyerek érdekeit,akkor lehet,hogy nem vágtam volna ki fél 6-kor az ágyból és bumliztattam volna át a városon,hogy más vigye oviba,hanem hagytam volna fél 7-ig aludni és dolgoztam volna úgy,mint máskor,nem?
 Merthogy addig nem azt mondtam,hogy nem jövök szabadságra.Hogyne,de beteg lett a kolléganőm és nálunk 1 ember nem dolgozhat 3 helyett.
 1 órakor telefonáltak rám,hogy nem kell visszamennem tényleg(mikor kifelé mentem a kapun,akkor is mondták,de akkor már úgy készültem,hogy benn maradt ezmegaz,ebéd is volt rendelve,és ugye a munka is megvárt s így túlóráznom sem kellett ez miatt a kilépő miatt)de mondtam délelőtt is,hogy én már nem kavarok,meg telefonálgatok összevissza.

Maga az uszodai gyereknap jó volt,bár a gyerekmedencében nem voltunk túl sokat,az úszómedencébe meg a lábam ujját se tudtam beletenni.
 Örvendetes változás tavalyhoz képest,hogy egyetlen gyermekem nem a lábmosóban hason fekvést tartotta a legjobb szórakozásnak.Igaz,nőtt sokat,a kismedence tavaly a szájáig ért,igén a mellkasáig,mégse érezte magát biztonságban.Mire eljött volna az a rész,hogy vigyorogva ide-ode sétálgat a medencében,sok gyerek jött be,akik lubickoltak,fröcsköltek,és ekkor már kifejezetten nem volt neki jó a buli,átmentünk a gyógyvizes medencébe.
 Itt találtunk egy,a medencéből a lábmosóba átívelő kb.másfél méteres slagdarabot,remek játéknak bizonyult.Felváltva fújtuk,így pezsgőfürdőztünk,vagy szökőkutaztunk.
 Jó fél óra múlva átmentünk volna a gyerekmedencébe-fiacska a kettő közti átjáróba pisilt,nagyon égtem,de mikor szólt,hogy kell,már az udvarra kilépni sem volt ideje.Nem találtam úszómestert,így a pénztárosnak szóltam,miután egy apukára sikerült bízni a gyerkőt(jó volt abban a pár percben,meg amúgy is).Mire visszaértem,szóltak,hogy ne menjünk a kicsibe,mert belehánytak,így maradt megint a dédifürdő.
 Közben kukkoltuk,hogy takarítják a kismedencét:először valami fertőtlenítőt nyomtak bele az alsó lyukakon keresztül,vagy jódos volt,vagy olyasmi színű.Aztán jött egy ember valami 8 méter hosszú nyelű vízi porszívóval,gyakorlatozott vele vagy 3/4 órát.
 Ezek után ettünk,s mire visszaértünk,megint csak a dédikhez kellett menni,mert a nagycsoportosok úszóbemutatót tartottak.
 Jó vlt azért,remélem jövőre tudk maradni.Az úszás vágy marad,mert drága,na meg gyerekkel megyek mindenhová,de nem lenne aki vigyáz rá.Jaja,itt van a Duna meg Szelid.Szelidre bringával nem szívesen mennék(és ott is ki vigyázna a gyerkőre,ha ketten megyünk?),a Dunában nem szeretnék úszni,csak állóvízben.Oda viszont párszor tuti kitekerünk.

Gyermeknep-2,szombaton a Fő utcán.
A sétálóutcában volt,a pünkösdisták tartották,sok programmal,ingyenesen.Arcfestésre nem sikerült a gyerkőcnek sorba kerülni,de az ugrálóvárban tudott Gregmen több menetet ugrálni.Én virágot csináltam(kálát)drótból és harisnyából,meg pár csomózott karkötőt(mondjuk gombbal záródnak,az még mindegyikről hiányzik)és 2 szalvétatechnikás üveget-ezt sajnos idő hiányában hümmhümmösre.Az első bébiételes üveg,spárgával körbetekerve,arra több katicás képet ragasztottam,a kubus üvegre 2 egeret és egy "Nagy macska mágust" szerettem volna,de csak 1 egeret találtam,na meg hígabb ragasztót használtam,madzag se volt alatta és kapkodtam is,mert már pakoltak össze.Tehát az első macskát le kellett szedni,annyira belenyúltam.Az egérkébe is beleszakadt picit a végén.
 Ja és minden gyerek kedvence,lufi is volt(Fantié is,de azt mi nem vettünk).Sajnos a rózsaszín kard kidurrant,ekkor készíttettünk egy kék kardot,meg egy csuklón viselhető lila teknőst.Míg kézimunkáztam,a kard egyik része kidurrant leeresztett,de találtunk gazdátlan kardot és kutyát,mivel 8-ig sem került elő a gazdája,azokat hoztuk haza.
 Mellesleg 8-kor a gyerek sem került elő,pedig a népi játszóteret is szedték már össze.Némi tanácstalan nézelődés után szóltam az ismerősöknek,hogy ha felbukkan el ne engedjék,én megnézem a szökőkutaknál a színház mögött.Bingó,ott volt,eléggé vizesen már.
 Indultunk a barátnőmékhez,mert valami még náluk volt-együtt mentünk ugyanis csak ők picit hamarabb elmentek.Na de mikor jött a hír,hogy elveszett a Gergő,a martin közölte anyukájával:
-Jaj,anyukám,elveszett a Gergő?Menjünk máris megkeresni!
És nekilátott öltözködni.Édes kissrác,megható hogy ő is így aggódott a kis barátjáért.

Szólj hozzá!

Címkék: lufi uszoda gyereknap

Ki-mit-lop

2012.05.23. 16:10 Krilla

Esküszöm a piti tolvajoknak a legjobb.Ellopják az óvodákban a gyerekek használt ruháit(innentől jó a használt ruhásoknak is),meg bármit,pl.a terményedet és semmit nem tehetsz.Röhej.Konkrétan most késtek a tolvajok egy napot,ha a kedden lopnak-sorozat érvényes ránk.Merthogy múlt hét kedden a gyerek farmerjét lopták el az oviban.De úgy ám,hogy én 3/4 8és 7.50 közt otthagyom a gyereket átöltöztetve,9-kor mennek tízóraizni,tízórai után MÁR nem volt meg.Gyerek abban a szar időben mehetett az udvarra rövidnadrágban,szerencse,hogy harisnyát adtam rá aznap.Előtte való kedden a melegítőnadrágja tűnt el,az se került még elő.Viszonylag keveset használta még.Nem,nem volt a neve beleírva,de ha bele lett volna,akkor is eltűnt volna.
 Közben előtte való héten a másik csoportból egrecíroztattak egy cigány anyukát,hogy valami Dominik cipőjét és pulcsiját visszahozzák végre,vagy hívják a rendőrséget?Mert hiába kérdezgetik,ő tagad,de a gyereke nem mndta volna,hogy ők vitték haza,ha nem úgy lenne.Majd ásnap hallottam fél füllel a másik óvónőtől,hogy hazafelé rugdosta a fiát,hogy miért mondta meg,hogy ők voltak.Persze én nem gyanúsíthatok senkit.

Lopják már a meggyet is javában.Még 1 hét kéne hogy megérjen,de tegnapelőtt egyik cigánygyerek megkérdezte,szedhetnek-e.Mondjuk a másik a fa alatt maradt,a bringáik már le voltak baszva dobva a fa alá.Gondolom csak azért kérdeztek,mert látták,hogy az udvaron vagyok. (nem szokásom cigányozni,voltak cigány kollégáim akikkel bármikor szívesen dolgoznék újra,a beszámolóimban ha említek így kiírva népcsoportot,bármilyen nációból csak azért van,mert felismerem a népcsoportot-vagy hogy írjam.Szóval nem célom bárkit megbántani vagy uszítani sem,de a talvajkra asszem jogosan haragszok,nem tehetek róla,hogy nem mittomén kínaiak voltak)
 Tegnap este 8-kor is az udvaron voltam,de fgyeltem,mert ugattak a kutyák.
5 kiebb-nagyobb cigánygyerek szaladt,kettőnél vödör volt.Mire elértem a kapug már tépték volna a fát,kiordítottam,hogy kiengedjem a kutyát vagy eltakarodtok?Hozom a puskát is.(jó,hülye duma,férj szerint nem vagyok normális,majd feljelentenek fegyverrel való fenyegetésért aztán csak lesek ha jönnek a yardok házkutatásra).
 Na elrebbentek,persze ma délelőtt már megcsupálta valaki persze.
 Lőném fejbe azt is,aki a sok éretlen szart átveszi tőlük.
Permetezni,metszeni nem akarnak a rohadtak,se összeszedni maguk uán a fa alját.
 Ha kikötném a fához nappalra az amstaffot,nemtom feljelenthetnének-e.(ha másért nem,állatkínzásért ha sokat van napon így.Na meg kiérne az útra bőven.)

Azért elég keserű,hogy a gyerek lassan 3 hónapja almán,rizsen,krumplin és csirkén él és a végén a saját meggyünkből sem ehet.Max. a benti fáról(amúgy nagyon meg lettek metszve,jó ha 2 vödörnyi van a kinti fán,valahogy nem fagyott el.Apámé elfagyott mind ha jól tudom,de amúgy is nála minden évben vagy a  meggyet vagy a cseresznyét a seregélyek zabálják le.Azok ellen mondjuk van jó pénzért műhéja vagy háló vagy akármi.
 Tolvaj ellen max.fizetett kutyásőr-úgy hallottam Kecel felé már kutyás őrökkel kell őriztetni a bodzást,pedig még nem is bogyósodik.Észveszejtő.

Amúgy 2 házzal arrébb a bekerítetlen nemigen gondozott kis gyümölcsösből csomó fát kivágtak tavalyelőtt télen tüzelőnek...

Pénzügyek és pech:
-A bringásnál hagytam munkadíj nélkül 12600 Ft-ot tegnap,a kormány mondjuk még meglephet,nem tudták szétszedni,ha egyszer úgy gondolja hogy nem annyira van mégse berohadva,akkor takarok majd egy hatalmasat vele.Bravó,kösz. De ő mos nem ér rá napokig csavarlazítózni,hogy meg tudja csinálni.(merthogy a dió vagy mi a szösz le van esve belül a csavarról)
-Tegnap összetörtem a parfümöm.Azt a fajtát,amit már kivontak a forgalomból és anno jól bevásároltam,ez az üveg speciel majdnem teljesen tele volt,1 van még.Avonos Pink Suede amúgy.
 Ma viszont jót röhögtem,hogy még a szereldei férfi wc is attól illatozott,ahogy mostam fel.
-Ma ahogy jöttem el a melóhelyről,(szemben van a bicikliút,de balról van egy nagy bokor,nem sokat lehet csalni a kanyar ívén.A nőtlentiszti szálló van szemben,annak mindenféle gyimgyom a kerítésére futtatva)a szemembe csapott valami.Hogy ág vagy inda volt nem láttam,zöld volt az biztos és még így bő 1 óra múltán is érzem.
A szemhéjamon van vagy 10 apró kis piros véraláfutásszerűség meg egy enyhe csík is van a fejemen,remélem rondább nem lesz,bár végül is mindegy-ilyen még úgysem volt.

Szólj hozzá!

Címkék: meggy kutya bicikli baj tolvaj

A tegnapi meglepetés

2012.05.20. 10:10 Krilla

Az úgy volt,hogy elmegyek a 100 Ft-os boltba virágalátétet venni a virághoz,amit beviszünk a dédinek(nekem nagymamám csak)az idősotthonba.(Mindezt még vasárnap kezdtem írnicsak nem sikerült befejezni)

 

Aztán gyógyszertár(Calcimusc) és a bringásboltban elpihegem,hogy nem,nem akarok csengőt a biciklire,ellenben a fék nem jó,a hátsó kerék meg persze hogy kell.Menet közben a Dankó Pista utcában megálltam egy néninél akivel néha beszéltem pár szót régebben,kértem tőle magot a kis kék virágjából,adott kis hajtásokat.A bringás boltból anyámékhoz mentem,ott hagytam a virágokat vízbe állítva,mert elkókadtak kissé.Ottért a telefon,kurvagyorsan ugorjak el a vasboltba(5 perccel dél előtt ugye,délben zár),mert eltört az ajtózár,2-3ezer Ft lesz.Hogyabánatosfaszom,megint nekem kell menni,mert apa már ivott.Tök jó a fasziknak,hazajönnek,melegük van,fáradtak,gyorsan bedobnak egy sört és onnantól nem kell tuti sehová menniük.A sört lehetőleg azelőtt kell meginni,hogy az asszony színe elé kerülnének és akkor tényleg lehet bármiféle boltbamenést hárítani.Vagy az is jó kifogás,hogy nem mennek már sehová.Motorral,autóval,á,dehogy.Én a szar bringámmal mehetek.(megint baromi lassú,de belefáradtam a hibakeresésbe,hgy most éppen mi fogja)Na a cucc 3500-ba került,majd zapjuk nagy káromkodások közepette beszerelte.Mármint nem a csere miatt káromkodottt,hanem mert sokat kellett vésni.
 Na szval a pechszérianem ért véget

Szólj hozzá!

Címkék: baj zár

Vegyük úgy,hogy minden jó-a pesszimista helyzetek optimizmusa

2012.05.19. 08:12 Krilla

Újabb szívások a napokban 2 biciklivel,egérsütés,nem kulinárisan.Vegyük úgy,hogy nagyon szerencsés vagyok.Több helyre nem jutottam el,főleg nem időben.A héten 7.56 és 7.59 közt értem be dolgozni.Kedden nem,akkor 8.14-kor blokkoltam.

 


 Na de nem kiabáltam a gyerekkel siettető jelleggel,úgyis van túlórám.Mondjuk hogy mi lesz hamarosan,oviszünetben,mikor jókora kitérőt is kell tennem másik ovikba(ott miket fognak ellopni?Végül is a 2 nadrág 2 évre kivetítve nem olyan rossz,hacsak jövő kedden is el nem lopnak valamit.Tanítgatom a gyereket,hogy a mellényt ha leveti,a csoportszobába tegye a játéktárolójába-tegnap nem sikerült-és örülök,hogy kell még dzseki,az ujjába tömöm a nardágot,baseballsapit)plusz beérni.Nem ártana 50 előtt beérni,vagy 45 előtt...

Bringaügyek,ismétlés:múltkorjában sztender tört ki,múlt hét előtti pénteken fékkar,múlt hét kedd első defekt,csütörtök első durrdefekt.Külső,belső,fékkar,bovden,sztender-5700 Ft anyagárban.Most csütörtökön(este fél 7-kor,mikor máskor?) valami roppant egy hatalmasat és alig lehetett hajtani a bicajt.Amúgy egész nap nehezített hajtású volt,gyakorlatilag végig hajtani kellett,gurulni nem tudtam vele(szerelés után ugye a fék fogott  pár napig,most ez...)de azért haladtam.Most visznt le kellett szállnom.Fék nem fog,gumi csak tűrhetően lapos,mi a kutyafasza csoda van?!?
 Visszaültem,mert jó hogy nem majd tolom,de nem,nem lehetett hajtani.Szerencsére mindez párszáz méterre tőlünk volt,nem 2-3 km-re,pláne nem esőben,viharban,vagy kánikulában romlandó kajával,vagy valahová időre odaérés előtt.
 Megyek be,újságolom:nem találod ki,mi történt.Férj rezignáltan:
-Nyilván megint defekt.
 -Nem,mondom,valami roppant egy kurva nagyot,lehet hogy ebben is ledaráltam a csapágygolyót.
 Sazarélet-életérzéssel lejött a pincébe,merthogy nekem még mennem kell anyámékhoz és nincs ugye váltás bicikli.Kiszedi a kereket,ne tudja,mi a baj,nem csapágyas.Elindulok,mi a jó ég?Mozog a hátsó kerék,de nagyon.úgy 8 méter után visszajöttem,hitetlenkedve.
-Baszod,tudom mi volt az a roppanás,kitört a hátsó kerék,a 3 éves biciklin.
-Az nem lehet.
-De lehet,így mozog a kerék-és mutattam.

Ekkor hangosabb szóváltás következett,honnan a faszából szedjen ő nekem este fél -kor másik tengelyt.Én meg rámutattam,hogy többször kértem,hogy a platós kocsira már többször kértem,hogy dobja fel a rózsaszín bringát és vigye el a szervízbe.Mér',van 5000 Ftom hátsó kerékre?
Muszáj,hogy legyen,ezzel az egy szar biciklivel nem jutok el sehová.Barátnőm kórházban,nem tud pénteken elvinni dolgozni,MUSZÁJ a rózsaszínre ülést rakni,feljavítani.

Hát elmentem azzal,egy élmény volt.Úgy rezgett,hogy elég volt megtalálni az egyensúlyt,de utána határozottam jó volt-annak figyelembe vétele nélkül,hogy eleve vagy 3 törött küllőm van és akkora nyolcas a hátsó kerékben,hogy azt tényleg nem kéne már újra centíroztatni.
 Használtan vettem a bringát anno a pünkösdistáknál,3500-ért,kellett rá kormány-és markolatborítás,valami gond volt a középsőaggyal,sztender is kellett rá meg kosár.Hátsó kerék centírozása,majd őszeinte meglepődés,hogy 2 hét után görbébb a kerék,mint mikor megvettem.Szerelő szerint amerre mi lakunk,ne csodálkozzak,annyira rosszak az utak,meg ezzel nem lehet gyereket vinni,mert vékony a kereke,vegyek új biciklit,duplafelnis kerekűt állandóra.Akkor vettem azt a Schwinn Csepel Budapest nevű csodát,amivel annyit szívok(abban is tizenpár küllő volt már cserélve)
Szóval örültem,mint majom a tökének,annak ellenére,hogy a gyerek futóbringával jött-kivételesen egy megállással lenyomta a távot az óvodáig,amiért többször meg is dicsértem-beértem dolgozni,könnyű volt hajtani a bringát.Amúgy abból a szempontból maradhatna így,hogy remek fogyasztó,annyira ráz-poénkodtam magamban.
 Utamat a megszokott időnkénti hatalmas szkreccselő hangok kísérték.
Leltároztam:hátsó kerék 5000,hátsófék,dinamó,világítás átvezetékelése valszeg.Meg kideríteni,mi ez a hang,biztos középsőagy vagy csapágy lehet.
 Na de nem,nem az volt.Nincs énnekem olyanom(remélem).
Barátnőmet kiengedték a kórházból,meglátogattam,mivel a szerelő nem volt,csak hétfőn lesz.Mikor jöttem el tőle,mondom neki,csak a kerék 5000,a dinamó 1200,fék se jó,(azóta tudom,hogy a bovden törött,vagy mi)valami hátul szkreccsel folyton...nézd már meg,az első kerekem nem görbe?Nem szokott ez ennyire rázni.
 Na mi jött ki?
Nem görbe,hanem van egy betyárnagy pukli mindkét oldalra,defektem lesz.
Azért bátran elindultam,oda kellett volna érnem a gyerekért az oviba.Mutatom előtte,van 3 törött küllőm is,de érdekes,milyen görbe a többi...Na 7 volt az a 3 úgy hirtelen.2 fél utcával odébb gyanús lett még jobban.12 törött küllőt számoltam ugyanazon a keréken,nem mertem visszaülni.(szerintem több is volt,nem rángattam meg mindet,ezek a simán láthatóak voltak)Ha totál kitörik a kerék,tolni se tudom lehet.Úgyhogy majdnem 5-re értem az oviba,jó kanyar volt.
Na de az előbb elvitte a férjem végre,hétfőn szerelik,átnézik.
 Csak ésszerűbb lenne lassan a fizetésem felét vagy jövő hónaptól a negyedét eleve odautaltatni és megbeszélni hó végén,hogy maradt-e vagy tartozok.
Ja igen,a titokzatos pukli:valószínűleg vászonszakadás,új külső kell,2200 lesz.És brühühűűű, régi Semperit(a hátsón Continental),sose lesz már ilyen gumim.(ne feledjük,a másikra is kell majd új külső-belső a hátsó kerékre,az jelenleg 2800 összesen.Tényleg 3 év alatt a vételárat már simán ráköltöttük)

Ja és az egérsütés:megfogott a maradék lecsorgott ragasztó egy egeret,még vergődött kicsit,mikor hallottam,hogy a gáztűzhelyben is egy sírdogál kicsit.Na mondom,biztos mögötte van elment ragasztóstól.Reggelre kiderült,hogy a sütő felett van és valószínűleg annyira hülye,hogy bement és nem tud kijönni.
Úgyhogy nem csak a krumplit főztem meg a gyerkőcnek,hanem begyújtottam a sütőt a legnagyobb hőfokra és meghagytam férjnek,hogy 1 óra múlva zárja el. (csütörtökön csak pár órát dolgozik és később megy,de mondjuk szombaton is muszáj mennie.Szóval a heti 2 pihenőnap nyista maszeknál)Sírt egy darabig,aztán csend lett.Meg kegyetlen bűz.Érdekes,múltkor lehet hogy nem a ráégő maradék tisztítószer volt büdös,hanem volt ott dög vagy alom...?
 Amúgy nem sokáig örültem,este kiderült,hogy tuti van még,a hűtő alatt zajongott(ott lehet az egyik bázis),de hiába volt péntekreggel a sütőben,kimenekült begyújtásnál ez a példány.Azért jó lenne tudni valami darabszámot.A bóraxos cukros muffinport eszegetik,valamelyik nemnormális mondjuk bele s pisilt.
És rájöttem,hogy igazából a ragasztó azért foghatta meg a másikat,mert rájárt a bóraxos kutyulmányra.Érdekes,a sajt nem vonzotta őket.Ez a kísérleti kaja talán azért,mert a muffinpor egérszagú volt már?Mindenesetre még nem érzem a szagát,hogy döglött volna meg tőle eddig bárhol a lakásban egy is.
 

Szólj hozzá!

Címkék: egér bicikli baj

Essé annyira jazén napom.Vagy mégis?

2012.05.15. 20:49 Krilla

Rövidebben:reggel kúl módon elkéstem,de legalább nem idegeskedtem.Úgyis van lecsúsztatnivalóm.A szép új féket este állítani kellett.Délután ismét,mert folyton befogott az egyik oldala,menet közben "elmászott" az egész hóbelevanc.

 

Hogy maradjak a pechvonalon,közbejött egy más bezárt lakásában keresendő pici fontos papír,ami itt van vagy ott vagy amott,a "fontospapír-kazlaknál",ami szépen vitte az időt,nem is én mentem oviba a gyerkőcért.Utána még posta,100-as bolt(ehemm,sütit is ettem a Levendulában)DM-ahol leginkább kuponfüzet újult a leendő 15%végkedvezmény miatt.Gyógyszertár,tök mámor-végre kaptam titán-dioxidot meg cinkoxidot recepttel.Fél 7 után haza is értem.
 A biobolt kimaradt,rizslap holnap se lesz az oviban,igaz,már csütörtökön elfogyott.
 Ja,a gyerek rövidnadrágban jött haza,mert apa nem találta a nadrágját.Nabaszod,ugye nem tűnt el egy farmer is végleg a múlt heti melegítő után?Hétfőn direkt csóré melegítőben vittem,foltos pulcsiban.Nem is tűnt el semmi.
 Nempech:Jaaa,van kölcsöntelefonom így 8 nap után:).Miután befutott jópár keresett-nem talált üzenet,pár órán belül egy biztosítós is hívott.Ezek mindig megtalálnak.
 Pech még mindig.Vettem végre függönycsipeszt-nem találtam az eredeti függönyrudat.Szerintem regel is arrébbraktam valahol,mégse találtam(múltkor 1 hétig kerestem a homokozó-pancsoló hatalmas műanyag kagylót,végül a fenti fürdőszobában volt a falhoz támasztva),találtam másikat-aminek a létezéséről se tudtam.Felcsíptettem a kb.1 éve készenlétban álló turis függönyt.Fel akartam rakni.
 Na,mi történt?
Na mi?
 Kiestek a tiplik a falból.Merthogy olyan kemény,hogy sorban törnek bele a fúróhegyek.

Nade nempech:végre-végre valahára van Nemes Levi cd-nk.Igaz,másolt és csak 1 db,de már ez is valami.Fura,mennyire mások a számok,mint a youtube-on.
 És papírkeresés közben kezembe akadt Az ég ígérő fa dvd is

Szólj hozzá!

Címkék: telefon bicikli baj nemeslevente

Én kis kertet...

2012.05.13. 07:47 Krilla

Nem,bazsarózsát nem,de most megint eszembe jutott egy régi vágyam,a babarózsa.Tudok is vagy 2 bokrot,amiről talán lehetne vesszőt vágni,hátha kihajt.Bodzát is szeretnék,nagyon,de ahhoz tán nincs elég hely.Merthogy virágot is gáz szerezni,

 

több helyről kellene "lopni",a bogyót meg lehetetlen-a cigányok leszedik féléretten és viszik leadni,nekem nem jutna pár ernyő színezésre sem-tavaly se találtam.Pedig klassz voltúgy 2005-ben az őszibaracklé feketebodzásan.Van a családban bodzaültetvény,de vagy 8 km-re,kérni is olyan izééé.

Kigazoltam végre az epret,ha már jön az eső,meg a nagyobb folyondárokat(falusiaknak:folyarakat)és mivel a szomszéd adott karalábpalántákat és cseresznyepaprikapalántákat,az egész napom nagyjából a kiskertről szólt.Mert akkor már kiültettem a padlizsánokat és a satnya túlnyurgult brokkolikat is(doboz lehajtott teteje alatt kezdtek nőni).Egyetlen szem eper termett,azt fiacska be is nyomta gyorsan.(na most az verte ki pár óra múlva,vagy nem?)
 Szétültettem a sokrengeteg petúniapalántámat,2 lavórba körben "külső íven",meg pár cserépbe;belülre pillangóvirágot és klárcsit vetettem(ezt palántázni kellett volna mondjuk,de hátha így is jó lesz mégis).Ehhez persze komposztot is kellett rostálni,nem keveset.
 Az idei technikám a következő:blokktéglára támasztok egy megviseltebb műanyag 10-es rekeszt,a fiam kis ásójával dobok rá 10-15 ásónyi földet és kevergetem,majd rázom,mint állat,aztán a maradékot kézzel is megdolgozom,ismét kirázom és megy félre a maradék.
 Ezt már elég sokat csináltam idén,lévén rengeteg muskátlim,ami tönkrement,így a tartók 80%-ába friss föld került.És a tölcséres virág alá is,amit szétültettem 2 edénybe.Vittem már komposztot a munkahelyemre is,ott is hajtatok pár virágot,irodákba szánom őket.
  Vetettem estikét is,de azt még nem tudom,hová fog kerülni.
Szóval kirostáltam így rengeteg földet délelőtt és délután,2 kisebb zsák is tele van most,meg egy láda.
Jaaaj,a paradicsompalánták-másodvetés,meg még egy csomó más is- a terasz alá kerültek,féltve őket a beígért jégesőtől,így meg esőt sem kaptak,gyorsan kidobálom őket.

Na,megvan.Sok bajuk nem lett volna,meg lettek locsolva tegnap,de az esővíz mégis más.Állati lenne,ha nem tizen-huszon-harmincezrekbe kerülnének a kül.esővíztárolók,most a 20 literes vödröt vittem ki a kert végébe,mellé a gyerek kis fürdőkádját-de az nem maradhatna a napon,nem muszáj még szétmennie.Mondjuk már nemigen esik,csak kicsit szemetel.

Külön bónusz,hogy a diófa(8-10 éves,tavalyelőtt ősszel lett ideültetve) hajt szépen,tavaly kb.ősz közepén voltak akkora hajtásai,mint most eddig.Locsoltam fél nyáron.Talán diónk lehet még,más úgyse lesz nagyon:(.

A komposztrostálás szépségei közé tartozik mellesleg a kincskeresés élménye is.Mivelhogy eddig találtam kívül szöges kutyanyakörvet,valami hosszú műszálas szőtt övfélét,fél pár papucsot,széttört műanyag virágkaspót,műanyag virágcserepet(szintén törötten) és egy tavaly vagy tavalyelőtt belekerült metszőollót.A kincs még várat magára.
 De hátha az is alul van valahol:D.
Jó egyébként,hogy van fölös rostált komposztom,ma még eldugtam a véletlenül túl mélyről kiszakadt lestyánt is,hátha kedve lesz meggyökeresedni-az enyém tavaly le lett gyomirtózva szegény.
 Úgy mellesleg kinéztem ma a kertbe,gazszőnyeg nő a szilvafa körül,így 1-2 héttel a második rotakapálás után is.Mákot nem vetnek ilyen sűrűre.Lehet,hogy valami fóliával le kéne takarni kapálás és kiültetés után,nem hiszem,hogy ezt a mennyiséget el fogja nyomni majd az oda kerülő tökfélék levele.

Szólj hozzá!

Címkék: virág kert palánta

Szív

2012.05.11. 17:26 Krilla

Nem,nem főnév,meg szerelem meg szépség,Krilla szív továbbra is.Azt már ha jól emlékszem írtam,hogy hétfőn beázott a mobilom,meg túráztam a városban ezügyben.Kedden eltűnt a gyerek viszonylag új melegítőnadrágja az óvodából,azóta sem került elő.Délután szülői,onnan már leginkább első felnin jöttem haza,

 

a zattyolósabb úton inkább toltam,nehogy szétkúrjam eldeformájam a felnit,még ha dupla is,bár ha azt nézem,hadd kételkedjem hogy attól már mindjárt erős is.Tudom hogy gáz így jönni,de haza kellett jönnöm és már elmúlt fél 7.
 Szerdán valahogy nem történt semmi,még lett is annyi szerencsém,hogy az előttem fizetőnek nem volt Supershop kártyája,és megkaphattam a pontjait. (meg volt féláras profiterol latte,ehhemmmm-bekajáltam,néha nekem is vegyünk már valamit.Apa is kapott belőle,napi jócselekedet letudva)

Tegnap vajon mi is történt,ki találja ki?
Durrdefekt(ezzel a bringával 3 év alatt a 3.legalább).Na és mikor?Hát igen,úgy kb.fél 7-kor.Cseppet káromkodtam fennhangon,miközben toltam haza a lurkót a fodrásztól,bal kezemben egy kisebb kazal lestyánnal.
 Apa túlteljesített,persze pénz meg nem lenne rossz neki,ha kifizetném az 5700 Ft nagyját,amit anyagban a bringára költött hirtelen.(sztender,külső,belső,fékkar,bovden külső,bovden belső meg valami bovdenvégek-és a lánc még nyikorog,azt át kéne kenni/fújni)

Az agyam tényleg eldobom.Vesz az ember egy biciklit,inkább Schwinn Csepelt,mint Pannóniát,mert az nagyobb név,meg a Csepel mindig jó volt.Ja,a váz az jó,amúgy meg kábé a vételárat már ráköltöttük azóta újra.
 És hát...az eredeti gumiköpeny levált egy nagy darabon a futófelületen és gondolom jött át rajta a belső,azért durrantunk.Nem olyan rég lett a hátsó is cserélve,de már az is látszik,hogy legkésőbb nyár végére szét fog mállani.Méghogy a gumi nem bomlik...?

Szíváshoz tartozik,hogy nagy mámoromban az első fizetésből vettem egy normális,minőségi(mint hittem,mert jó emlékeim voltak) cipőt,de bármennyire Rieker,repedezik az orra,holott a 6 hétből kb.2 és felet hordtam,ami kicsit kevés 16ezer Ft-ért,különösen az én fizetésemből.Bár a repedések közelről látszanak csak még.
 Kell mondani,hogy ismételt kérésre sem kaptam anno blokkot?És másnap sem,mikor mégis visszacseréltettem a kisebbre és akkor is említettem,hogy nem kaptam nyugtát.
 Na kíváncsi leszek,most ha pár hét múlva visszaviszem(vagy már jövő héten?),mit fognak a problémával kezdeni.
Hja,és ha szívok:ismerős hozott a hentestől darált csirkehúst,elvileg 1 kilót,a gyakorlatban 90 dekát.Na érdekes lenne megtudni,a hentes b...ottát,vagy ő vett ki belőle kicsit.

A nap pozitív hozadéka,hogy barátnőm vitt dolgozni(és gyerkőt oviba)és hazafelé is értem jött,meg elvitt a Tetykóba,és juhéééé,jutott ákcijjós csirkehús,utolsó előtti kérője lehettem,mert úgy 5 comb maradt utánam(8 kilót vettem,de nagyja megy a fagyasztóba,na meg ugye csak a gyereknek kettesével-hármasával párolom 2 naponta,mi szinte nem is esszük) és volt még akciós Vileda vödör is,bár mintha picit más lenne az anyaga,mint amit köbö 8 éve kaptunk a munkahelyemen.Azért remélem nem sokkal törősebb.Az anyagdolgot megtapizom hétfőn,a régiekből van még pár amit nem használnak jelenleg.
 

Szólj hozzá!

Címkék: bicikli baj cipő

Pechszéria továbbra is

2012.05.09. 06:40 Krilla

Csak úgy röviden a nagyobbak.Múltkorjában eltört a bringán a sztender-nem érdekelt,nem lesz másik mostanában,ilyesmire most nem költök.Pénteken letört a fékkar,szinte nulla fékkel közlekedtem.Délután nagyon szépen kértem a szerelőt,bármennyire nem ér rá,legalább kicsit állítson a másikon(azt a féket nemrég cserélték).Na most ha csak fékkar kell,kábé 800 Ft(gondolom az is hasonló ócska lesz,hogy örülhetek,ha 3 évet kibír)ha bovdent is kell cserélni,hosszabb és drágább a dolog.Na erre tegnap még defektet is kaptam

 

,aránylag szerencsésen.Mivelhogy szülői értekezletre még el bírtam menni,onnan a gyógyszertárba már nem.Mondjuk hazatekertem azért,mert már fél 7 elmúlt,telefonom meg nincs,mindjárt ezt is írom.Remélem nem sokat ártottam a felninek vele,gödrös részen toltam,de attól még eldeformálódhatott.Férj ki volt akadva,hogy akkor most neki megint szerelni kell(baszod,ti tanultátok technika órán,mi nem,add át a tudományt),az egész városban csak én kapok 2 havonta defektet.Ez azért így nem igaz,hogy 2 havonta,de tényleg sűrűn-igaz sokat is megyek.Na és ne felejtsük el,2x azért kellett külsőt-belsőt cserélni,mert a fék cseszte szét a gumit.
 Na ugye cserebringám is azért nincs,mert legalább 5000 lesz a hátsó kerék(használtam vettem,görbe hátsóval,eddig 2x volt centírozva).Jelenleg ülés sincs rajta,a világítást is meg kell szereltetni,de akkor lesz tartalékbiciklim,elég kényelmes.Bár állítólag gyereket nem kéne vele vinni ilyen utakon,meg egyáltalán,duplafelnis kerékkel se.
 A gyereket fel tudnám dobnia hátamra és a huszonéves Campinggel menni amúgy,na de az is szar,fut a lánc és folyamatosan szkeccsel,asszem a hajtó fogaskerekes részt kéne cserélni rajta.Amúgy tök rozsda,pusztán kontrafék van rajta és világítás sincs,de szórólapozni jó volt.

Na és a telefon.Tegnapelőtt jöttem haza melóból,olyan zuhi kapott el,hogy csoda,a táskám pl.még most sem száradt meg és a cipőm sem.Na szóval szórólapoztam én már ekkora esőben,most mégis beázott a telefon.Bezippzárazva az esőkabátba....
 Ha új telefont veszünk,ugrik a tarifám.A kedves szolgáltató úgy gondolta megszüntetni a másodpercalapú VIP tarifát,hogy ha új készülék kell,akkor megszüntetei.

Márpedig az akksi 4000,a tisztíttarás ultrahanggal úgy 3000,annyiért meg kb.elég jó készülékekekt lehet kapni hűségnyilatkozattal.És ha 7ezret kiadnék,attól még vicceskedne továbbra is,hogy hébe-hóba nem óhajtja felismerni a SIM kártyát.Ja,igen.A régi kedves kártyafüggetlen telefonomba új kijelzőt már nem is lehet kapni,használt lenne 5ezerért-és az sokkal jobb,mint a mostani telefonom volt-legalábbis a kamerája.Csak tudnám,hol van,és van-e akksija.De basszus,akkor is,rengeteg pénz hogy legyen megint telefnom.Első körben túrok valahol elemet vagy akksit az ébresztőórámba,még jó,hogy legalább olyanom van.

 Amúgy már van 2 szúnyoghálónk felszerelve.Igaz,az egyik ajtó és úgy 20 centi hiányzik felül(nem is értem,akkor miért rakta fel férj)valamivel valahogy be kell pótolni majd.De legalább a konyhaablakon nem jönnek be a legyek,lepkék,szúnyogok eztán.Mindkét leni szobára lesz 1-1 és egy fenti szobára.A fürdőszobákkal nem tudom hogy lesz majd és a másik fenti szobával,ez is 50ezerbe került a vésztartalékpénzből,marhára örültem,hogy sikerült vennünk az akcióban.

De hogy kicsit jobb kedvem legyen valamitől,a Tetykóban le lesz árazva a Vileda vödör,legalább egy jó felmosóvödröm lesz végre-ha jut.És ezen a héten elvileg csapunk is lesz a konyhába(kilyukadt meg elrepedt,legalább 8 sugárban spriccelt rajta a víz)2 hete visszavitte férje,mert még garanciális volt.
Hogy valami jót is írjak.

Szólj hozzá!

Címkék: telefon bicikli baj