HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Ákszijjóóó

2012.08.14. 10:07 Krilla

Na ez az,ami nem jött be,aki hülye fizessen többet.Történt ugyanis,hogy a gyerek végre megint rákapott a "rizsire",úgyis,mint rizslap,puffasztott rizsszelet vagy Hungarocell.Gyerek szavajárásával meg puffasztórizs.

Na szóval a Reál boltokban le van árazva,ma jár le az akció.Gondoltam,mindegy,majd kevesebb tartozást adok meg,veszek max.20-at még ma.140 Ft/ db-nál 40 Ft kedvezmény nem kis tétel.Na erre nincs,csak búza.Hopp.
 Ezt úgy kell elképzelni,hogy elmentem a mi utcánkból a Csokonai oviba(az úgy 3 km azért megvan szerintem,nincs egy olyan útvonaltervező sajnos,amin te rajzolod az útvonalat vonallal,egyszerűen és gyorsan és cserébe kiírja a megtett távot.A kilométeróra meg 6-7ezer Ft lenne a bringára,arra sajnálom épp a pénzt,marad a kíváncsiság).Vissza a Reálba.
(Höhö,3,5 km-t ír az óvodáig az Útvonalterv.hu,majd a Reálig 2,5-öt).De ez nem pontos.És sajnos nem lehet intézményeket sem beírni,vagy mondjuk azt,hogy Pataji út-Kossuth utca sarok)
Ott nincs,7-ig még jöhet,de holnapra várják.Van még egy Reál,a Tűzoltóság mellett.Bahh,onnan jövök,onnan csak párszáz méterre volt az ovi.
 Na hát akkor oda vissza,nagy örömmel(és le van árazva a Bazsóhúsnál perpill.határozatlan ideig a füstölt kolbász,amit megehet a gyerkőc,de asszem abból se lesz semmi),de ott meg abszolúte nincs ilyesmi.
 Akkor megint haza a szé'ső uccába.
Kár,kár,a Reálos éppen nagyon finom.Most akkor mindenhol 139-149.Van még úgy 8 csomag itthon,remélem,mire elfogy lesz leárazva valahol megint.Na és akkor megint elhalasztom a gluténmentes étrend kipróbálását saját részre.
 Ja igen,van még a Dexi,amit lehet venni kolbászhoz,maradék csirkehúsból mixelt szendvicskrémhez.Tescoban 149 volt legutóbb,a Makk-egészségben 195.Elkeserítő.

Tegnap nézegettem a barátnőm kenyerének(Karamelles,teljes kiőrlésű búza)E számait,erről eszembe jutott a Panadol Baby,ami még 1 éves kora előtt verte ki a gyereket.Jaaaa,kérem,hogy vagyon benne azorubin?Akkor lehet hogy anno az volt a gond,nem a paracetamol?
 Most ugye a múltkori eset után azt se tudom,hogy Omeprazol vagy kinolinsárga volt a rettenetes,de nem akarom megölni a gyereket hogy kipróbáljam...Elég volt az,hogy szétkaparta magát,besárgult,(miafasznak nem vettek tőle vért akkor rendes vérképhez??!Miért csak az ekcémájával volt elfoglalva az ügyeletes Sz.doktor bácsi,a gyógyszerallergiás kiütései miért nem kerültek be a számítógépbe?Mi a francnak húztam be biciklivel este 9-kor mínusz 12 fokban a gyereket az ügyeletre??!)a lencseszerű kidudorodó kiütései a tenyerén-csuklóján és a töredezett vonalasok a talpán,amik úgy másfél hónap múlva szívódtak fel,le is hámlottak.Rettentően nézett ki a talpbőre mikor beázott,mint egy leprás kábé...És febr.8-án kapta az egyszem gyógyszert,de március elején Szegeden még sárgának látták.
Mi a francnak szív ez a szegény gyerek(s vele a család) ennyit?Lehet,hogy 5-8-10 év múlva se drül ki,PONTOSAN mi baja...

Hja,és valamelyik gyereknek névnapja vagy szülinapja van,vittek be 3 db 2 literes(aromás,édesítőszeres,bár 20%-os-nekem muszáj volt kiolvasni)ivólevet,meg rengeteg csokis töltött kekszet,"gyári"piskótatekercsfélét.Ebből ugye gyerkőc nem fogyaszthat semmit.És nem az a baj,hanem az,hogy ezt nem tudtam előre.Megígértem,hogy viszek neki galagonyakockát ha megyek érte,még jó,hogy ma hígított szőlőlevet adtam neki a csomagjába.
 De biztos fájni fog neki,hogy m indenki eszik-iszik,csak ő nem.Még azt a rohadt 810/835 Ft-os karobcsokit se tudja beszerezni a biobolt,amit megehetne.Nem minhta sűrűn tudnék venni.Pedig itt készül,magyarországon.Neki kell fogni kikísérletezni...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: allergia csoki rizs Akció azorubin kinolinsárga

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr984711417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása