HTML

Káosz a köbön és családi csalafintaságok

Családunk meséi és rémmeséi,gyermekem viselt dolgai (főleg)és a többieké is.Majd próbálok finoman fogalmazni,trallala-szép-az-élet-dolgokat hozni többségében...

Friss topikok

Linkblog

Élelmiszerhamisításgyanús ügyek

2011.08.21. 01:07 Krilla

Basszus,érintőleg olvastam,hogy a tojást is hamisítják,szintetikus fehérjéből gyártják:o...Gondolom az iparit.Kétségbeejtő.
 Szegény űrhajósok is mondjuk a fene tudja mit esznek,de ők tudják előre és vállalják.
Nekünk meg mi jut?Elmegy az ember a boltba(igen,az ember,neki van pénze és ő nem olyan boltban apróbetűt olvasgatós,mint én)aztán jól átvágják a kajával.
 Hol van már az,hogy van-e vajon liszt a tejfölben,ha nem is írják rá,pedig az allergiásoknak nem mindegy,nekik állítólag a házi tejtermékeket ajánlják?

Én nagyon gáznak tartom,ami itt megy,tulképp rengeteg az élelmiszerhamisítás,megtévesztés.Én az írországból érkezett marhahúst se nevezném nyugodt lelkiismerettel húsnak.A szaga se tetszik.Mióta itt vannak a hiperek és mindenhonnan jön minden,nem lehet pörköltet csinálni,annyi vizet kienged a hús...(Állítólag sok helyen vágás előtt valamivel kapnak valami cuccot az állatok,amittől rengeteget isznak és benne is marad a húsukban-ez is az az este lehet.)

Vett a férjem-azt hitte-darált húst múlt héten v.előtte akcióban.Betettem a fagyasztóba,tegnap este vettem elő.Nekem kutyakaja.
Fura a szaga,nem lehet lesütni ezt se és hát elolvastam..
Az van címlapon,hogy marha-sertés előkészített hús.
Hogy írhatják rá,hogy hús,ha csak hatvanpár százaléka hús??!
  Van még benne többek közt nátriumcitrát,aszkorbinsav,nátriumglutamát és aroma is..Mimimimimiiiii???És nem tudtam rendes spagettiszószt csinálni belőle,csomó cukor után is savanykás.
(Van benne amúgy valami módon kivont sertés hús fehérje és marhafaggyú is,hogy teljes legyen a feeling.El nem tudom képzelni,a fehérje nélküli húscafrangokból mi lesz és milyen eljárás után)
Megkóstolni nem volt kedvem...
Ha én veszem,és megvan a blokk,na meg nem a fagyasztóból veszem elő,hanem frissen akarom megcsinálni,tutira visszavittem volna,hogy hús van ráírva,de nem csak az van benne,nem eheti meg a gyerek én meg nem akarom,félrevezetés stb,adjanak helyette mást...
Sztem az előkészített hús=kockázott,darált stb hús.Ha más is van benne,akkor már húskészítmény max.

Aztán:a kedves Kubu cég a mai napig nem válaszolt,milyen aromát tesznek a 100%-os gyümilébe?Minek a 100%-os gyümölcslébe aroma,és ha nem csak gy.lé van benne,hogy nevezhetik 100%-osnak?Ok,hogy a lé 100%-osból van,de mást is tartalmaz,még ha keveset is...Azt bezzeg kiemelik nagy betűkkel feltűnően,hogy cukrot és tartósítószert nem tartalmaz.

És akkor a pár % húst tartalmazó"darált hús" konzervről nem beszéltünk(miért nem darált készítmény hússal vagy hasonló),meg az 1-2% húst tartalmazó "húsleves" porokról(Hús ízűnek nevezném,vagy hússal is ízesítettnek.És nem valami nonameről van szó ám)...

Hova jut a világ,ha a 67%-os(asszem annyi)darált húsnak kinéző xart is eladhatják húsnak?Sokan meg se nézik,csak darált hús meg olcsó,juhéé...Jah:)Volt régen hogy a kutyáknak szánt csont-húspépet vitték enni a kisnyugdíjasok itt-ott...

Nagyon ki szeretném már olvasni a "Leves hazudik" és hasonló könyveket,ha valami módon kerülhetne hozzám,de jó lenne ha háztartásonként legalább 1 embernek szinte kötelező volna...áááálmodozom...most épp egy házon belüli légszennyezéssel foglalkozó könyv igazolja az aggályaimat(köszi Alexandra hálózat a leárazást.Volt egy Ébert Jenő könyv is,amira nagyon fáj a fogam),hogy gáz ha van a pincéből feljáró,főleg ha lenn a garázs...Nem ragozom,mi minden jön fel az ajtó résein...

Az se semmi,hogy kérdezed a boltokban,ez vagy az(sütőipari termékek) miből készült.Hát nem tudják...Ők csak kapják.A gyártó nem ad mellé összetevőlistát a boltnak,címkéje nincs,ennyi.Írjak a Pécsi sütőnek,meg a többi beszállítónak,ha érdekel,hogy ehetjük-e...Így kábé krumplis vagy parasztkenyeret se merek venni.
(nemtom igaz-e,állítólag a Teszkós vizes zsömlében is van tejszármazék.Egy allergiás gyermekke rendelkező ismerős mondta pár hónapja)

Pluszpont a kalocsai "új"Spárnak,a pult mögött dolgozó hölgy a helyben sütött,fagyasztva tárolt fellelhető termékek közül 3-at kihozott,hogy elolvashassam a dobozát.És juhééé,van,amit vehetek.Napraforgólecitin a gyanús benne,de eddig még nem okozott problémát csk az egész napraforgómag.És inkább napraforgólecitin legyen benne,mint szója.
 

2 komment

Címkék: könyv hamis élelmiszer

A bejegyzés trackback címe:

https://kaoszakobon.blog.hu/api/trackback/id/tr593167893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szarvas, szarvas 2011.08.21. 20:42:31

Nem tudom, hogy a valami módonba beletartozik e a pdf, de A leves hazudik itt van

lendvaykati.gportal.hu/portal/lendvaykati/upload/658331_1296805376_03029.pdf

Krilla 2011.08.22. 01:21:03

Ó,köszi szépen!!!Meg fogom nézni mindenképp!Könyvet ugyan jobban szeretek olvasni,jobb a szememnek.Most pár napig nem leszek net közelben,de aztán nekilátok:).
süti beállítások módosítása